Wolf Blass Semillon Sauvignon Blanc 2003

  • Australia
  • Wolf Blass, South Eastern Australia
  • Alkon numero: 575937
  • Hinta: 8,97

Wolf Blass Wines International perustettiin vuonna 1973 Wolfgang Blassin ostaessa 2.5 aaria viininviljelysmaata Nuriootpan liepeiltä, Barossa Valleyn pohjoisesta päästä. Sittemmin viiniliike on voittanut useita palkintoja Australiassa ja nykyisin viiniliikkeen nimi on Beringer Blass Wine Estates.

Wolf Blass Semillon Sauvignon Blanc 2003- viiniin käytetyt rypäleet on poimittu Kaakkois-Australian viinialueilta, pääosin Barossa Valleyn ja Adelaide Hillsin alueilta. Molemmat viinin käytetyt lajikkeet käytetään erikseen viileässä lämpötilassa terästankeissa, jolloin raikkaat hedelmäiset ominaisuudet säilyvät viinissä.

Viini on väriltään kirkas ja vihertävän vaaleankeltainen. Tuoksu on puhdas, raikas ja nuorekas. Selkeän hedelmäinen tuoksu tuo esiin herukkaisuutta, sitrusta sekä kevyesti trooppista hedelmää. Kuiva maku on tuoksunsa kaltainen. Viinissä on raikas ja hapokas alkumaku, jota tukee sitä seuraava nuorekas hedelmäisyys. Tämä Semillon Sauvignon Blanc on näiden lajikkeiden klassinen yhdistelmä. Semillon (70 %) tuo viiniin persikan melonin ja passionhedelmän aromeja, kun taas Sauvignon Blanc (30 %) lisää sitrusta sekä vastaleikatun nurmen vivahteita. Tämä viini on parhaimmillaan juuri nyt, mutta sitä voi hyvin varastoida vielä pari vuotta.

Minkä kanssa?

Wolf Blass Semillon Sauvignon Blanc sopii mainiosti keveiden kalaruokien kumppaniksi. Paistetut ahven-fileet sekä uudet perunat kermaisten kantarellien kera on yksi vaihtoehto. Toisaalta kevyet salaatit tai ravut eivät panisi pahakseen tästä viinistä.

Tarjoile tämä viini noin 8-asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja