Windows päivittyy nykyään tekoälyn valvonnassa - käyttäjät ovat jo nyt tyytyväisempiä

6:27

Microsoft on ottanut tekoälyn käyttöönsä Windows 10 -päivitysten jakelun aikatauluttamiseen.

Pääkuvan video

Tekoäly taviksille

Tekoälyn käyttö mitä tavallisimmissa asioissa on koko ajan yleistymässä. Microsoft on ottanut tekoälyn käyttöön niinkin merkityksettömässä yhteydessä kuin Windows 10 -päivitysten jakelussa. Tekoälyn ohjaama järjestelmä päättääkin nyt, mitkä Windows 10 -laitteet saavat päivityksensä ensimmäisinä.

Microsoft kertoo, että järjestelmän käyttöönoton jälkeen asiakaskunnan tyytyväisyys on kasvanut, asennusongelmia on ilmaantunut vähemmän ja puheluiden määrä tekniseen tukeen on vähentynyt, kun lukuja verrataan aikaisempiin Windows-käyttöjärjestelmiin.

Microsoft kokeili uutta tekoälyn ohjaamaa järjestelmää viime syksynä ja keräsi tietoja niistä Windows 10 -laitteista, joissa ohjelmistopäivitysten asennukset olivat sujuneet ongelmitta. Yhtiö opetti sen jälkeen tekoälyä tunnistamaan samankaltaiset laitteet ja kohdistamaan uusien päivitysten jakelun niihin ensimmäisten joukossa.

Tietotekniikkajätin mukaan päivitykset ovat nyt asentuneet nopeammassa aikataulussa ja päivitysrumba on ollut käyttäjillekin mieluisampi kokemus.


Lähde: Engadget

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja