Mainos

WinCapita-Kailajärvelle maksimirangaistus

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut Hannu Kailajärven törkeästä petoksesta neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen WinCapita-jutussa.

Kailajärven naisystävä Tiina Wartti puolestaan tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeään petokseen.

Syytteet rahankeräysrikoksesta hylättiin molempien osalta.

Neljä vuotta vankeutta on lain säätämä enimmäisrangaistus törkeästä petoksesta.

Aiheutti taloudellista ja henkistä kärsimystä

Oikeuden mukaan Kailajärven toiminta on ollut poikkeuksellisen suunnitelmallista ja pitkäkestoista. Kailajärven toiminnasta on aiheutunut tuhansille henkilöille yhteensä ainakin 57 miljoonaa euroa vahinkoa.

Taloudellisen vahingon lisäksi rikos on aiheuttanut asianomistajille henkisiä ja terveydellisiä ongelmia, todetaan käräjäoikeuden tuomiossa.

Yli kuuden miljoonan euron korvaukset

Kailajärvi tuomittiin korvaamaan valtiolle rikoshyötynä yli kuusi miljoonaa euroa ja Wartti 67 000 euroa.

Sijoittajat odottivat saavansa suuria tuottoja valuuttakaupasta. Käräjäoikeuden mukaan valuuttakauppa oli kuitenkin kokonaisuutena tarkastellen tappiollista. WinCapitassa oli yhteensä noin 10 000 jäsentä.

Syyttäjä vaati Kailajärvelle viittä vuotta vankeutta. Kailajärvi on ilmoittanut kommentoivansa tuomiota vasta sen jälkeen, kun on ehtinyt perehtyä siihen. Tuomio on peräti 490 sivua pitkä.

Kailajärveä ei vangittu

Käräjäoikeus ei määrännyt Kailajärveä kuitenkaan vangittavaksi. Kailajärvi on jo istunut noin vuoden tutkintavankeudessa. Oikeus viittaa ehdonalaiseen vapauteen päästämistä koskeviin säännöksiin.

Mikäli Kailajärvi valittaa tuomiosta, saattaa syntyä tilanne, jossa Kailajärvi olisi jo suorittanut hänelle nyt tuomittavan rangaistuksen kokonaisuudessaan ennen lainvoimaista tuomiota, oikeus perustelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.