Mainos

Kailajärven selitykset eivät vakuuttaneet

WinCapitan luojan Hannu Kailajärven selitykset eivät vakuuttaneet Vantaan käräjäoikeutta. Oikeus tuomitsi tänään Kailajärvelle neljä vuotta ehdotonta vankeutta törkeästä petoksesta.

Klubin jäsenilleen maksamat tuotot perustuivat vain laskennalliseen valuuttakauppaa, jota ei oikeasti ole käyty. Kailajärven mukaan jäsenet olisivat havainneet tuottojen todellisen lähteen, jos he olisivat perehtyneet nettisivuilla oleviin tietoihin huolellisesti. Kailajärvi vetosi oikeudessa siihen, että klubi ei olisi väittänytkaan tuottojen olevan peräisin valuuttakaupasta.

Oikeus kuitenkin huomauttaa päätöksessään, että Kailajärvi ei tuonut oikeuteen yhtään sellaista todistajaa, jolla olisi ollut sama käsitys liiketoiminnasta ja tuottojen lähteestä kuin hänellä itsellään. Kaikki muut kuultavat henkilöt ovat kertoneet olleensa vakuuttuneita siitä, että oikeaa valuuttakauppaa on käyty.

Oikeus viittaa muun muassa tiedotteeseen, jonka klubi julkaisi maaliskuussa 2005.

- Tiedotteesta ei voi kokonaisuudessaan saada muunlaista kuvaa kuin se, että klubi käy todellista valuuttakauppaa oikealla rahalla. Tällainen kuva luodaan niin selkeästi, ettei kysymys voi olla vahingosta.

Oikeus huomauttaa myös, että jäsenten saaminen klubiin olisi ollut täysin mahdotonta, jos klubi olisi ilmoittanut käyneensä vain laskennallista valuuttakauppaa ilman rahaa.

Tuomion mukaan tällaista toimintaa, jossa väitettyä liiketoimintaa ei lainkaan harjoiteta, kutsutaan ponzi-huijaukseksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.