Mainos

Käräjäoikeus: Kailajärven puoliso tiesi petoksesta

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Hannu Kailajärven naisystävän, Tiina Wartin, vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeuden mukaan Wartin rikos on avunanto törkeään petokseen.

Oikeudessa kiisteltiin pitkään siitä, tiesikö Wartti minkälaista toimintaa hänen puolisonsa pyörittää. Oikeuden mukaan tiesi.

- Wartti on tiennyt, että klubi antaa jäsenilleen sellaisen kuvan, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin käymästä voitollisesta valuuttakaupasta. Klubi on omassa viestinnässään antanut sellaisen kuvan, että klubilla olisi enemmän henkilökuntaa ja että myös valuuttatreidauksessa toimisi useita henkilöitä. Samaan aikaan Wartti on voinut havaita, ettei klubi todellisuudessa käy valuuttakauppaa, todetaan oikeuden päätöksessä.

Oikeus kuitenkin toteaa, ettei Wartti välttämättä lähtiessään mukaan miesystävänsä liiketoimintaan tiennyt, että kyseessä on huijaus.

- On täysin mahdollista, että aloittaessaan työskentelyn klubissa helmikuussa 2005 Wartti ei ole vielä tiennyt klubin toiminnan todellista luonnetta. Sen sijaan hänen on hyvin pian, ja viimeistään vuoden kuluessa, työskentelynsä aloitettuaan täytynyt tulla tästä tietoiseksi.

- Käräjäoikeus katsoo näin ollen selvitetyksi, että Wartti on 2006 alkaen avustanut Kailajärveä klubin toiminnassa, vaikka on tiennyt, että kyse on petoksesta.

"En ymmärtänyt hölkäsen pöläystä"

Kun Kailajärven naisystävää kuultiin oikeudessa maaliskuussa 2011, hän kertoi luulleensa, että WinCapita teki valuuttakauppaa kuten yritys jäsenilleen toimintaansa kuvaili.

- Olin elänyt kolme ja puoli vuotta siinä uskossa, että hän tekee valuuttakauppaa. Hänellä oli Forexin sivut koko ajan esillä. Tiesin, että hän kehittää signaalisysteemiä. Pidin Hannua tosi nerona.

- En ymmärtänyt hölkäsen pöläystä, Wartti sanoi keväällä oikeudessa.

Kailajärven ja Wartin rakkaus syttyi vuonna 2004 internetin treffipalstalla.

Kailajärvi oli vaikuttanut Wartin mukaan älykkäältä ja valmiilta sitoutumaan muuhunkin kuin pelkkään satunnaiseen tapailuun.

Pari vietti aluksi paljon aikaa naisen asunnolla. Samana kesänä Kailajärvi ehdotti muuttoa Espanjaan. Syksyllä nainen jätti vakituisen työpaikkansa ja lähti Espanjaan Kailajärven perässä.

- Olimme lähteneet sillä puheella Espanjaan, että puolet päivästä tehdään töitä ja puolet harrastetaan. Se kuulosti ihanalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.