Williamsin F1-tiimissä iso muutos: suomalaisille tuttu pomo jättää tehtävänsä

F1-sarjan häntäpäähän juuttunut Williams-talli on vahvistanut, että tiimin johtohahmoihin lukeutuva Rob Smedley jättää tehtävänsä kauden päätteeksi.

Videolla Rob Smedleyn haastattelu C Moren Monacon F1-lähetyksessä.

Smedley on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien Williamsin suorituskyvystä vastaavana johtajana. Hän tuli 2000-luvun alkuvuosikymmenenä tunnetuksi Felipe Massan kisainsinöörinä Ferrarilla.

Williams nousi kaudella 2014 Massan ja Valtteri Bottaksen siivittämänä MM-sarjan kolmostiimiksi, mutta on sen jälkeen menettänyt tasaisesti asemiaan kilpailussa. Smedleyn mukaan nyt on korkea aika lähteä.

– Olen todella nauttinut ajastani Williamsilla. Tiimi on käynyt läpi ison muutoksen sen jälkeen, kun liityin mukaan, ja on ollut ilo olla osa sitä, Smedley kommentoi tallin tiedotteessa.

Vuosien saatossa useasti MTV:n ja C Moren F1-lähetyksissä haastateltavana olleella Smedleylla ei ole vielä suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Hän aikoo miettivänsä asioita läpi ja viettävänsä enemmän aikaa perheensä kanssa.

Williamsin kulmakivista Pat Symonds jätti paikkansa jo kaksi vuotta sitten. Sittemmin talli hankki tekniseksi johtajakseen Mercedeksellä meritoituneen Paddy Lowen.

Lue myös:

    Uusimmat