Williams vahvistaa: Sirotkin kisakuskiksi, myös Kubica mukaan tiimiin!

F1-talli Williams on vahvistanut, että venäläinen Sergei Sirotkin ajaa sen kisakuskina kaudella 2018. Samalla talli tiedotti, että Robert Kubica toimii jatkossa vara- ja kehityskuskin roolissa.

22-vuotiaan Sirotkinin tallikaverina toimii viime vuoden tulokas Lance Stroll, 19. Perinteikäs tiimi lähtee kauteen siis koko varikon nuorimmalla kuljettajakaksikolla.

Sirotkinin kanssa Williams-paikasta tiukimmin kisasi vuonna 2010 edellisen kilpailunsa ajanut Robert Kubica, joka on palkattu mukaan vara- ja kehityskuskin tehtäviin.

Puolalainen olisi MTV Sportin saamien tietojen mukaan saanut kokoon vastaavan sponsoripaketin kuin Sirotkin. Williams vahvistaa tiedotteessaan julkisuudessa olleet tiedot, että Abu Dhabin marraskuinen rengastesti vakuutti tallin Sirotkinin osaamisesta.

Sirotkin toimi kaksi edellistä kautta Renault'n testikuljettajana. Sitä ennen hän hankki kokemusta myös Sauberin F1-auton ratista. Moskovalainen sijoittui vuosina 2015 ja 2016 kolmanneksi GP2-luokassa.

Sirotkinista tulee samalla historian kolmas venäläinen kilpakuljettaja. Viipurilainen Vitali Petrov ajoi sarjassa vuosina 2010–12 ja Daniil Kvjat vuodesta 2014 vielä viime kauteen asti. Kaksi kertaa urallaan palkintopallille yltänyt Kvjat toimii jatkossa Ferrarin kehityskuskina.

Juttua päivitetty klo 13.32: Kubican rooli varakuskina lisätty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja