Williams-pomo paukautti: olisi toiminut toisin kuin Valtteri Bottakselta anteeksi pyytänyt George Russell

Williamsin F1-tallin toimitusjohtaja Jost Capito ei olisi pyytänyt Valtteri Bottakselta anteeksi, kuten George Russell teki Imolan GP:n kolaritilanteen selvittelyn jälkeen. 

Williamsin Russell ja Mercedeksen Bottas kolaroivat huhtikuussa Imolan kisassa. Russell reagoi yhteentörmäykseen raivokkaasti ja paineli suoraan Bottaksen pakeille (video jutun ylälaidassa). Brittikuski syytteli myöhemminkin suomalaista tilanteesta, vaikka monet näkivät, että ajovirheen oli tehnyt leveäksi vetänyt ja sen jälkeen auton hallinnan menettänyt brittikuski itse.

Russell pyysi sittemmin tapausta uudelleen arvioituaan Bottakselta julkisesti anteeksi.

Capito teki selväksi, ettei hän kehottanut Russellia pahoitteluihin. Hän olisi kaiken lisäksi itse toiminut Russellina toisin.

– Ei. En olisi pyytänyt anteeksi. Se on kuitenkin hänestä (Russell) kiinni. En syytä häntä, mutta kaikki ovat erilaisia, Capito sanaili Auto Motor und Sportin mukaan.

Capito korosti, että hänen periaatteenaan on, että kuljettajien tulisi säilyttää persoonansa ja olla omia itsejään avoimesti ja rehellisesti.

Mercedeksen junioriohjelmaan kuulunutta Russellia pidetään potentiaalisena korvaajana Bottakselle, jonka nykyinen Mercedes-sopimus kattaa vain tämän kauden. 

Lue myös:

    Uusimmat