Williams-pomo hämmästyi Robert Kubican päätöksestä – "Emme olleet keskustelleet"

Robert Kubica ilmoitti tällä viikolla, ettei hän jatka Williamsilla enää ensi F1-kaudella. Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williamsille päätös tuli puun takaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Emme todellakaan olleet juuri keskustelleet ensi vuodesta ja siitä, mitkä meidän ja hänen suunnitelmansa olivat, Williams sanoi Sky Sportsille.

Williamsilla on ensi kaudesta kuskisopimus vain tallin toisen nykyisen kisakuljettajan George Russellin kanssa. Claire Williams on linjaillut, että tallilla on toiselle paikalle "kourallinen vaihtoehtoja".

– Uskon, että olemme tehneet aika selväksi, ettemme kiirehdi päätöksen kanssa. Robert oli kuitenkin selkeästi tehnyt valinnan itse ja kunnioitamme sitä.

Kubica toimi viime kaudella Williamsin varakuskina ja hyppäsi täksi sesongiksi kisakuljettajan tehtäviin. Kausi on sujunut kuitenkin vaisusti ja Kubica on jäänyt tallikaverinsa Russellin jalkoihin kisavertailussa 12–2, vaikka onkin tuonut tallin kauden ainoan pistesijan.

– Hän on tehnyt erinomaista työtä tiimille kahtena vuotena, jona hän on ollut meillä. Olemme todella nauttineet hänestä. Hän on auttanut kehittämään autoa, joten tulemme kaipaamaan häntä, kun hän on poissa, Claire Williams sanoi.

Williamsin kuskikandidaateiksi on arvioitu Renault'n riveistä lähtevää Nico Hülkenbergiä ja Williamsin testikuljettaja Nicholas Latifia. Claire Williams ei ole ottanut nimiin tarkemmin kantaa. 

Lue myös:

    Uusimmat