Wille Rydman perustaa oman eduskuntaryhmän: "Minulle hyvin epämieluisa järjestely"

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä eronnut Wille Rydman on perustamassa uuden eduskuntaryhmän.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Wille Rydman on tehnyt 7. heinäkuuta ilmoituksen eduskuntaryhmän perustamisesta.

Eduskuntaryhmän nimi on ilmoituksen mukaan "Eduskuntaryhmä Wille Rydman (wr)" . Ruotsiksi nimi on "Riksdagsgruppen Wille Rydman (wr)".

Eduskunnan on määrä käsitellä asiaa syyskauden ensimmäisessä täysistunnossaan ensi tiistaina.

"Hyvin epämieluisa järjestely"

Rydmanin mukaan eduskuntaryhmän perustaminen on tilapäinen järjestely, jonka hän toivoo jäävän mahdollisimman lyhytaikaiseksi.

– Tämä on minulle hyvin epämieluisa järjestely, josta en ole alkuunkaan innostunut ja johon pyrin saamaan muutoksen mahdollisimman pian.

Laki ei edellytä kansanedustajaa kuulumaan eduskuntaryhmään, mutta Rydmanin mukaan eduskuntaryhmään kuuluminen helpottaa käytännössä asioiden hoitamista eduskunnassa.

Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä sen jälkeen, kun useat nuoret naiset kertoivat Helsingin Sanomien jutussa Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. 

Kokoomuksen eduskuntaryhmä totesi, ettei Rydman nauti ryhmän luottamusta.

– Rydman on eronnut toistaiseksi ja luottamusta ei tällä hetkellä ole siihen, että hän voisi jatkaa jäsenenä. Asiaan voidaan palata, mikäli jatkossa tulee esiin seikkoja, jotka palauttavat luottamuksen, totesi tuolloin kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Elokuun lopulla Mykkänen totesi, että Rydmania ei toistaiseksi olla ottamassa takaisin ryhmän jäseneksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja