Will Smith kieltäytyi poistumasta Oscar-gaalasta – elokuva-akatemia äänestää kurinpitotoimista

Yhdysvalloissa Oscar-gaalassa kohun aiheuttanut näyttelijä Will Smith ei elokuva-akatemian mukaan suostunut pyyntöön poistua gaalasta lyötyään lavalla koomikko Chris Rockia.

Elokuva-akatemia kertoi tilanteen edenneen tavalla, jota he eivät osanneet ennakoida, mutta tilanne olisi voitu hoitaa toisin. Elokuva-akatemia tuomitsi jo aiemmin Will Smithin käyttäytymisen ja kertoi käynnistävänsä asiasta selvityksen.

Elokuva-akatemia kertoi myös päättäneensä käynnistää kurinpitoprosessin Smithiä vastaan sen vuoksi, että tämä "rikkoi akatemian toimintanormeja, kuten sopimatonta fyysistä kontaktia, loukkaavaa ja uhkaavaa käytöstä ja akatemian korkeaa moraalia." Tämä tarkoittaa sitä, että Smith voitaisiin erottaa elokuva-akatemiasta.

Tarkoitus on äänestää siitä, millaiset kurinpitotoimet Smithiä odottavat. Akatemian on määrä kokoontua jälleen huhtikuun 18. päivä.

Erottaminen elokuva-akatemiasta on harvinaista, mutta ei ennenkuulumatonta. Aiemmin akatemia on erottanut riveistään seksuaalirikoksista tuomitun elokuvamogulin Harvey Weinsteinin ja vuonna 2019 ohjaaja Roman Polanskin, joka oli tuomittu raiskauksesta vuonna 1978. Akatemia ei perunut kummankaan Oscar-voittoja.

Chris Rock: "Prosessoin yhä tapahtunutta"

Smith on pyytänyt julkisesti anteeksi Chris Rockilta, joka kertoi lavalla vitsin Smithin vaimosta, näyttelijä Jada Pinkett Smithistä viittaamalla hänen ajeltuun päähänsä. Pinkett Smith on kertonut ajelevansa päätään, koska sairastaa karvojen lähtemistä aiheuttavaa alopeciaa.

Rock kommentoi keskiviikkona Bostonissa pitämässään stand-up show'ssa tapahtunutta ensimmäistä kertaa. Rock sanoi loppuunmyydylle katsomolle, ettei hänellä ole lyönnistä yhtään vitsiä, koska hän käsittelee tapahtunutta edelleen.

–  Jossain vaiheessa puhun siitä... ja se tulee olemaan vakavaa ja hauskaa, koomikko lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat