Mainos

Wikileaks voi sekoittaa Ranskan presidentinvaaleja – arkaluontoisia tietoja kolmesta kärkiehdokkaasta

Vuotosivusto Wikileaks on kääntänyt katseensa tuleviin Ranskan presidentinvaaleihin. Asiasta muun muassa kertovan Independentin mukaan Wikileaks on ilmoittanut, että sillä on arkistoissaan Ranskan presidenttiehdokkaisiin liittyviä dokumentteja, jotka voivat olla arkaluontoisia.

Wikileaksin mukaan sillä on hallussaan esimerkiksi yli 3000 keskustaoikeiston Francois Filloniin liittyvää tiedostoa. Fillon on rypenyt vaimoonsa liittyvässä palkkioskandaalissa, mutta hän on kuitenkin kiistänyt tehneensä mitään väärin.

Äärioikeiston Marine Le Penistä Wikileaksilla on puolestaan kertomansa mukaan reilu 1100 tiedostoa. Myös Le Pen painii muun muassa avustajapalkkoihin liittyvän sotkun kanssa ja on niin ikään kiistänyt tehneensä mitään väärin.

Lisäksi Wikileaks on kertonut, että sillä on tietoja riippumattomasta ehdokkaasta Emmanuel Macronista. Sivusto kertoo saaneensa tiedot samalla kun se sai käsiinsä Yhdysvaltain presidentinvaalit hävinneeseen Hillary Clintoniin liittyviä sähköposteja.

Venäjän vaalihäirintä pelottaa

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan EU pelkää Venäjän yrittävän vaikuttaa Ranskan, Hollannin ja Saksan vaaleihin samaan tapaan kuin se amerikkalaisten tiedustelupalveluiden mukaan teki Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Venäjän arvellaan pyrkivän edistämään äärioikeistolaisten ja EU-vastaisten ehdokkaiden menestystä.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja