WHO: Tämä on maailman yleisin syöpä – syrjäytti ensimmäistä kertaa keuhkosyövän

Tällaisia ovat rintasyövän oireet 2:07
Ei aina kyhmy! Lääkäri kertoo, miten rintasyöpä oireilee.

Maailman terveysjärjestön mukaan rintasyöpä on ohittanut keuhkosyövän maailman yleisimpänä syöpänä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Rintasyövästä on tullut maailman yleisin syöpämuoto. Maailmanlaajuisesti lähes 12 prosenttia uusista syöpätapauksista on rintasyöpää, Maailman terveysjärjestö WHO kertoi tiistaina. 

Viime vuonna todettiin noin 19,3 miljoonaa uutta syöpätapausta. Näistä 2,3 miljoonaa oli rintasyöpää.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä sekä maailmanlaajuisesti yleisin kuolemaan johtava syöpä, WHO kertoo.

Keuhkosyöpä ja paksusuolen syöpä seuraavina

Rintasyöpä ohitti keuhkosyövän maailman yleisimpänä syöpänä. Keuhkosyöpä oli maailman yleisin syöpä viimeiset kaksi vuosikymmentä, mutta on nyt toisella sijalla.

Kolmanneksi yleisin syöpä on paksusuolen syöpä.

Myös Suomessa rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Toiseksi yleisin on suolistosyöpä ja kolmanneksi keuhkosyöpä. Suomalaismiesten yleisin syöpä on eturauhassyöpä, toiseksi yleisin keuhkosyöpä ja kolmanneksi yleisin suolistosyöpä.

Syöpätapaukset lisääntyvät tulevaisuudessa

Syöpään sairastuminen lisääntyy tulevaisuudessa, sillä ihmisiä on yhä enemmän ja eliniänodote kasvaa. WHO arvioi, että vuonna 2040 uusia syöpiä todetaan vuosittain noin 30 miljoonaa tapausta.

Noin yksi kolmesta syöpäkuolemasta johtuu tupakan poltosta, ylipainosta, vähäisestä hedelmien ja kasvisten syömisestä, liikunnan puutteesta sekä alkoholin käytöstä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta syöpä.

Lue myös:

    Uusimmat