WHO: Koronavirustartuntojen määrät ovat lähteneet kasvuun uudelleen Euroopassa

3:30
Milloin Suomen koronatilanteesta tulee huolestua? Näin vastaavat THL ja ministeriö.

Koronavirustartuntojen määrät ovat lähteneet nousuun uudelleen Euroopassa sen jälkeen, kun rajoituksia on höllennetty, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

WHO:n Euroopan aluejohtajan Hans Klugen mukaan viime viikolla viikoittainen uusien tartuntojen määrä kasvoi ensimmäistä kertaa kuukausiin. Klugen mukaan 30 Euroopan maassa on havaittu tartuntojen lähteneen nousuun viimeisen kahden viikon aikana.

Klugen mukaan viime viikolla viikoittainen uusien tartuntojen määrä kasvoi Euroopassa ensimmäistä kertaa kuukausiin. Klugen mukaan 30 Euroopan maassa on havaittu tartuntojen lähteneen nousuun viimeisen kahden viikon aikana. Hän lisäsi, että 11 näistä 30 maasta tartuntojen leviäminen on johtanut niiden merkittävään kasvuun. Kluge varoitti, että tilanne voi pahimmillaan ajaa Euroopan terveydenhoitojärjestelmät sietokyvyn partaalle uudelleen.

Kluge ei nimennyt maita eikä yksilöinyt tartuntalukemia tarkemmin.

Saksassa rajoituksia

Tällä viikolla Saksa on kertonut asettaneensa rajoituksia uudelleen kahdella alueella maan luoteisosassa tartuntojen lähdettyä uudelleen kasvuun. Rajoitukset vaikuttavat noin 600 000 ihmisen elämään. Virusten kasvu nousi puheenaiheeksi alkuviikon aikana, kun Güterslohin alueella eräästä teurastamosta löytyi peräti 1 500 työntekijältä koronavirustartunta.

Myös Portugali on kertonut uusista rajoituksista maankaupunki Lissabonissa ja sen ympäristössä.

Euroopan osuus koko maailman koronavirustartunnoissa on laskenut viime aikoina, mutta suurin syy siihen on ollut viruksen voimakas leviäminen samaan aikaan Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Euroopasta on silti raportoitu päivittäin noin 20 000 uudesta tartunnasta ja yli 700 virukseen liittyvästä kuolemasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja