WHO: Koronatartuntoja voi olla jopa 760 miljoonaa eikä loppua näy – todellinen määrä jopa 20-kertainen raportoituun verrattuna

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että jopa 10 prosenttia maailman väestöstä on saanut jo koronan. Tämä olisi huomattavasti raportoitua enemmän.

WHO:n hätätilajohtaja Michael Ryan kertoi maanantaina WHO:n koronaerikoisistunnossa, että parhaat mahdolliset arviot osoittavat, että joka kymmenes ihminen maailmassa olisi saanut tähän mennessä koronavirustartunnan.

Numeroina tämä tarkoittaisi, että koronatartunnan olisi saanut jopa 760 miljoonaa ihmistä, vaikka virallinen tartuntaluku on WHO:n ja Johns Hopkinsin yliopiston mukaan tällä hetkellä noin 35,5 miljoonaa.

Luku olisi siis yli 20-kertainen vahvistettuihin tapauksiin verrattuna. Asiantuntijat ovatkin jo pitkään sanoneet, että vahvistettujen koronatapausten määrä on huomattavasti pienempi kuin niiden todellinen määrä.

Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että vaikka tartunnan saaneiden määrä onkin luultua suurempi, niin  Ryanin mukaan valtaosa maailman ihmisistä on edelleen vaarassa saada tartunnan.

– Tauti leviää edelleen. Se on kasvussa monissa osissa maailmaa, hän totesi.

WHO:n tiedottaja Margaret Harris kertoi, että arviot perustuvat keskimääräisiin vasta-ainetutkimuksiin eri puolilla maailmaa. Hän huomautti, että 90 prosenttia ihmisistä ei ole vielä saanut tartuntaa, ja tauti jatkaa leviämistään, jos sen estämiseksi ei aleta toimiin.

Maailman terveysjärjestön pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus huomautti, että koronapandemia korostaa niin kansanterveyden kuin perusterveydenhuollon merkitystä.

– Se, mitä olemme oppineet kaikilta maailman alueilta, on, että vahvalla johtajuudella, selkeillä ja kattavilla strategioilla, johdonmukaisella viestinnällä sekä sitoutuneella, voimaannuttavalla ja mahdollistavalla väestöllä ei ole koskaan liian myöhäistä, hän totesi.

– Kaikkien tilanne voi käätyä päälaelleen, mutta myös vaikeasti saavutetut voitot voidaan helposti menettää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja