West Hamin 58 vuoden odotus on päättynyt – loppuhetkien maali käynnisti eurojuhlat

Katso ottelun kohokohdat ja tunnelmia tästä: West Hamille pitkästä aikaa eurocupin voitto.

Jalkapallon miesten Konferenssiliigan on voittanut West Ham. Lontoolaisjoukkue kaatoi Prahassa myöhään keskiviikkona pelatussa loppuottelussa firenzeläisen Fiorentinan maalein 2–1.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen Said Benrahma avasi West Hamin maalitilin rangaistuspotkulla 62. minuutilla, minkä jälkeen Fiorentinan Giacomo Bonaventura tasoitti viisi minuuttia myöhemmin. Ottelun ratkaisi Jarrod Bowenin maali 90. minuutilla.

West Hamista tuli Konferenssiliigan toinen mestari. Viime vuonna mestaruuden vei italialaisseura AS Roma.

West Hamin ainoa aiempi eurotitteli on keväältä 1965 cup-voittajien cupista. Fiorentina ei ole puolestaan voittanut eurooppalaista seurajoukkuekilpailua sitten kauden 1960–61 cup-voittajien cupin.

Ennen ottelua Prahan poliisi kertoi pidättäneensä 16 ihmistä, kun Fiorentinan fanit hyökkäsivät West Hamin kannattajien kimppuun baarissa Prahan keskustassa. Kolme ihmistä sai lieviä vammoja.