Wes oli neitsyt vielä 23-vuotiaana – kertoo, millaisia reaktioita tieto aiheutti: "En yritä olla ilkeä, mutta..."

Wes Janisen kertoo, millaista oli olla 23-vuotias neitsyt.

Video: Jos kumppani ei enää haluta, mikä avuksi?

23-vuotiaana Wes Janisen oli edelleen neitsyt.

– Tiedän, ettei se ole kovinkaan vanha, ei mitään verrattuna 40-vuotiaaseen neitsyeen, josta tehtiin elokuva, mutta se on vanhempi kuin suurin osa neitsyistä, Wes kuvaa Thought Catalog -sivustolla.

40 v. ja neitsyt on vuonna 2005 ilmestynyt elokuva, joka kertoo nelikymppisestä miehestä, jonka neitsyys aiheuttaa päänvaivaa lähinnä hänen lähipiirilleen. Vaikka Wesin koskemattomuus ei jatkunutkaan näin kauaa, mies kirjoitti silti jopa e-kirjan kokemuksistaan ja sen aiheuttamista reaktioista.

Koska neitsyys yleensä menetetään?

Kondomimerkki Durexin vuoden 2016 kyselyn mukaan Suomessa neitsyys menetetään keskimäärin 16-vuotiaana. Islannissa neitsyys meni noin 15,6-vuotiaana, Malesiassa taas 23-vuotiaana. 

Yhdysvalloissa keskimääräinen ikä oli 18, joten Wes todella oli hieman vanhempi neitsyt kuin asuinpaikkansa ihmiset keskimäärin.

Kyse ei ollut "sen oikean" etsimisestä"

Wes ei salaillut neitsyyttään ja saikin vuosien aikana kuulla kaikki mahdolliset reaktiot asiaan.

Mies jakaa saamansa "palautteet" neljään kategoriaan:

  1. "Voi että, hyvä juttu! Odotat sitä oikeaa ihmistä, ihailen sitä!"
  2. "Äh, olen pahoillani, onpa ikävää..."
  3. "Voin todellakin järjestää sinut yhteen kaverini kanssa! Olisitte täydelliset yhdessä!"
  4. "Minä tunnen tuskasi!"

Wes arvostaa ihmisiä, jotka reagoivat kutsumalla neitsyyttä hyväksi asiaksi, vaikka hän ei oikeasti odottanutkaan "sitä oikeaa" uskonnon tai romanttisten ajatusten vuoksi.

– Minuun melkein sattuu kertoa, ettei asia ollut lainkaan näin. Todellisuudessa neitsyys, josta en päässyt eroon, johtui 40-prosenttisesti sosiaalisuuteen liittyvästä ahdistuksestani, 30-prosenttisesti huonosta mausta potentiaalisten seksikumppanien suhteen, 15-prosenttisesti epärealistisista odotuksista, 10-prosenttisesti typeryydestä ja 5-prosenttisesti siitä, että olin vähän liian keskittynyt pizzaan, mies heittää.

Älä tyrkytä neitsyelle "sekopäistä ystävääsi"

Wes kiittää myös asiaa pahoitelleita ja myöntää, että neitsyydessä oli vaikeat hetkensä. Ystävänsä seuraa tyrkyttäneitä hän sen sijaan kehottaa pitämään "sekopäiset ystävät" itsellään.

– En yritä olla ilkeä, mutta ihmiset, jotka jo harrastavat seksiä, välittävät harvoin sen ihmisen laadusta, jota he tyrkyttävät sinulle kuultuaan, että olet epätoivoinen, hän kuvailee.

Uskoo, että kokemus kasvatti

Wes kannustaa tuskansa tuntevia muita neitsyitä. Hän uskoo, että kokemus tekee ihmisestä paremman.

– Siis, katsokaa minua! Jos noita vastentahtoisia selibaatin vuosia ei olisi ollut, minulla ei olisi ollut mitään aihetta, josta kirjoittaa e-kirja, ja olisin riistänyt maailmalta 73 sivua mahtavaa viihdykettä. Sen sijaan, että olisin kerännyt näitä hauskoja tarinoita lukijoilleni, olisin varmaan lentänyt ulos korkeakoulusta, koska olin liian kiireinen harrastaessani seksiä, että olisin opiskellut, Wes kuvailee.

Mies vakuuttaakin kaikille kanssaneitsyille, että tilanne kyllä paranee, vaikka se tuntuisi joskus vaikealta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja