Wau, uskoisitko että tämä kaunotar on voittanut kehonrakennuksen MM-kisat? Katso upeat kuvat!

Marjo Krishi voitti kehonrakennuksen maailmanmestaruuden vuonna 1995. Kymmenen vuotta kehonrakentajana ja toiset kymmenen fitness-urheilijana toivat Krishille saavutuksia, joista moni voi vain haaveilla.

Marjo Krishi innostui kehonrakennuksesta 1980-luvun lopulla, kun Kike Elomaa oli kehonrakennusuransa huipulla. Krishi oli käynyt kuntosalilla jo yläaste- ja lukioikäisenä, mutta todellinen punttikärpänen puraisi Wienissä, jossa nuori nainen vietti välivuottaan vuosina 1986–87.

– Rakastuin lajiin ja halusin nähdä omat rajani.

Kehonrakennusta pidetään usein miesten lajina, mutta Krishi ei ole koskaan antanut ennakkoluulojen vaikuttaa omiin valintoihinsa.

– Usein ennakkoluulot perustuvat tietämättömyyteen. Ihmettelyjä tuli useimmiten silloin, kun minusta kuvia nähneet ihmiset tapasivat minut elävässä elämässä. He ihmettelivät pientä kokoani ja naisellisuuttani.

Kovasta harjoittelusta tuli osa Krishin arkea. Kun hän vuonna 1995 voitti kehonrakennuksen maailmanmestaruuden, oli yksi suuri tavoite saavutettu.

– Tunnetta on mahdoton kuvailla. Sen voi ymmärtää vain kokemalla sen. Matka maailmanmestaruuteen merkitsi kuitenkin yhtä paljon kuin voitto.

Kehonrakennuksesta liikkuvampaan fitnessiin

Maailmanmestaruuden jälkeen Krishi mietti tovin uransa jatkoa. Voitto olisi antanut mahdollisuuden siirtyä ammattilaiseksi. Vaihtoehto houkutteli hetken, mutta ammattilaisuraa varten lihasmassaa ja kireyttä olisi pitänyt kehittää huimasti lisää.

– En kokenut sitä enää omakseni, vaan halusin uusia tavoitteita ja uutta suuntaa harjoitteluuni.

Krishi löysi fitnessin, joka tuolloin oli nouseva laji saman lajiliiton alla. Fitness eroaa kehonrakennuksesta siten, että fitness-kilpailuissa myös fysiikan osuus on tärkeää. Fitness toi harjoitteluun mukaan tanssi-, akrobatia- ja voimistelutunteja.

Nollasta aloitetun harjoittelun myötä Krishin fitness-ura lähti nousukiitoon. Hän voitti lukuisia Suomen mestaruuksia, Pohjoismaiden mestaruuden ja viisi MM-finaalipaikkaa.

– Se oli enemmän kuin mistä koskaan olin osannut haaveilla.

Viimeisen kerran Krishi osallistui kilpailuihin vuonna 2006, 39-vuotiaana. Silloin hän voitti viidennen perättäisen Suomen mestaruuden ja sijoittui viidenneksi MM-kilpailuissa. Iän puolesta huippu-urheilija olisi vielä voinut jatkaa, mutta päätös lopettamisesta kypsyi helposti ja omalla painollaan.

– Minusta oli hienoa lopettaa huipulla. Kaikelle on aikansa, ja urheilu-ura täytyy osata lopettaa joskus.

Ikä on vain tekosyy

Nykyään Krishi omistaa kaksi kuntosalia. Työpäivät venyvät usein pitkiksi, joten hyvä kunto on tärkeä jaksamisen kannalta.

– Terveelliset elämäntavat ja liikunta pitävät energisyyteni, jaksamiseni ja stressinsietokykyni hyvällä tasolla.

Mitä enemmän ikää tulee mittariin, sitä tärkeämpää lihaskuntoharjoittelu Krishin mukaan on.

– Ilman painoharjoittelua lihasmassaa katoaa vuositasolla melkoista vauhtia. Se heikentää aineenvaihduntaa, mikä taas aiheuttaa painonnousua. Lihominen ei kuulu ikääntymiseen, se on seurausta elintavoista.

– Se, että haluaa kehittyä jossain, vaatii oikeastaan eniten sitä, että lakkaa käyttämästä ikää tekosyynä siihen, etten minä enää voi. Nuoret tekevät asioita nuoruuden innolla ja vanhemmat elämänkokemuksen tuomalla viisaudella. Tärkeintä on, että löytää tavoitteen, joka motivoi itseään liikkumaan, Krishi muistuttaa.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja