Mainos

Media: Donald Trumpin ja oikeusministerin välit kiristyneet äärimmilleen, Sessions tarjoutui hiljattain eroamaan

Yhdysvalloissa oikeusministeri Jeff Sessionsin ja presidentti Donald Trumpin välit ovat niin kireät, että Sessions tarjoutui hiljattain jo eroamaan, uutisoi yhdysvaltalaismedia. Asiasta kertoo muun muassa ABC News lähteisiinsä vedoten.

Välirikko juontaa Sessionsin maaliskuisesta päätöksestä jäävätä itsensä kaikesta, mikä koskee Yhdysvalloissa käynnissä olevaa Venäjä-tutkintaa. Trump sai jääväämisestä tiedon vain minuutteja ennen kuin Sessions kertoi päätöksestään julkisuuteen.

Lähteiden mukaan presidentin ja oikeusministerin välit ovat pysyneet kireinä maaliskuusta lähtien. Oikeusministeriö ei ole kommentoinut tietoa Sessionsin erotarjouksesta.

Kun Valkoisen talon tiedottajalta Sean Spicerilta kysyttiin, onko Sessionsilla yhä Trumpin luottamus, Spicer väisti kysymystä sanomalla, ettei hän ole keskustellut aiheesta Trumpin kanssa.

Oikeusministerin ja Trumpin välejä hiertävän liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkinnan tarkoitus on selvittää Venäjän epäiltyä sekaantumista Yhdysvaltojen viimevuotisiin vaaleihin sekä sitä, tekikö joku Trumpin kampanjassa yhteistyötä venäläisten kanssa vaikuttaakseen vaalitulokseen.

Tutkinta voi kattaa myös sen, onko Trump yrittänyt vaikuttaa tutkintaan tavoilla, jotka voidaan katsoa oikeuden häiritsemiseksi.

Apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein on nimittänyt tutkinnalle ulkopuolisen tutkinnanjohtajan, FBI:n entisen johtajan Robert Muellerin.

ABC Newsin lähteiden mukaan Trump on useaan otteeseen syyttänyt Sessionsia yksityistapaamisissa siitä, että tämän jättäytyminen Venäjä-tutkintakeskustelun ulkopuolelle on ollut omiaan laajentamaan tutkintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.