Wasabikurkut

  • 2-3 kiinteää avomaankurkkua
  • 3-5 cm wasabitahnaa tai 2-4 tl wasabijauhetta
  • 1/2 - 1 rkl soijakastiketta
  • 1. Pese kurkut hyvin ja leikkaa ne paksuhkoiksi viipaleiksi tai lohkoiksi.
  • 2. Sekoita wasabitahna tai vesitilkkaan sekoitettu jauhe (wasabi on varsinkin japanilaisten suosima ärhäkkä mauste, vihreä piparjuuri, jota saa mm. etnisistä kaupoista) soijakastikkeen kanssa ja lisää kurkkujen joukkoon. Sekoita ja anna maustua hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jompaakumpaa tai molempia. Tarjoa lisäkkeeksi.

Wasabikurkut lämpimänä

  • samat aineet kuin edellä + 1 rkl öljyä
  • 1. Kuullota paksuhkoja kurkkuviipaleita tai -lohkoja hetki öljyssä ja lisää wasabi ja soijakastike. Anna maustua hetki. Älä kypsennä liikaa, kurkku on parhaimmillaan lämpimänäkin napakan kovana. Tarjoa lisäkkeeksi esim. kalan kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat