Wärtsilän tulos romahti – pudotusta peräti 72 prosenttia

Wärtsilällä haussa 100 miljoonan euron vuotuiset säästöt 0:54
Tammikuussa 2019 uutisoitiin Wärtsilän hakevan 100 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Laivamoottoreita ja voimaloita valmistavan Wärtsilän tulos heikkeni merkittävästi vuoden kolmannella neljänneksellä.

Heinä-syyskuun vertailukelpoinen liikevoitto putosi 39 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 141 miljoonaa euroa. Tulos siis tippui 72 prosenttia vertailukauteen nähden.

Yhtiön liikevaihto laski 16 prosenttia ja tilauskertymä 29 prosenttia vuoden takaisesta.

Wärtsilän tuloksen oli jo ennakkoon odotettu jäävän vuoden takaista heikommaksi.

Wärtsilä antoi syyskuussa tulosvaroituksen, jossa yhtiö kertoi tämän vuoden vertailukelpoisen liiketuloksensa jäävän noin 100 miljoonaa euroa alhaisemmaksi kuin viime vuonna.

Yhtiö varoitti samalla myös heinä-syyskuun tilauskertymän heikkoudesta.

Haastava vuosineljännes

Konsernijohtaja Jaakko Eskolan mukaan kolmannes vuosineljännes oli Wärtsilälle haastava sekä laitteiden kysynnän että toiminnan tuloksen kannalta.

– Tilauskertymän laskun taustalla olivat uusien alusten tilausten vähäisyys ja vaimeampi rikkipesurijärjestelmien kysyntä sekä yhä pitkittynyt päätöksenteko energiamarkkinoilla, Eskola sanoo tiedotteessa.

Viime kuukausien heikko kehitys on näkynyt Wärtsilän osakekurssissa. Vielä alkuvuodesta Wärtsilän osakkeesta maksettiin noin 14 euroa, mutta sen jälkeen kurssi on tullut selvästi alaspäin. Eilisen päätöskurssi oli 10,62 euroa.

Syyskuun lopulla Wärtsilä kertoi aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa maailmanlaajuisesti noin 350 työpaikan karsimiseen. Suomessa yhtiö saattaa vähentää enintään 200 työsuhdetta.

Lue myös:

    Uusimmat