Waltteri Torikka kiireisestä keväästä: Mietin, miten selviän

Kiitosta roolityöstään Kroatiassa kerännyt Waltteri Torikka kertoo MTV.fille olleensa huolissaan jaksamisestaan.

Tähdet, tähdet -ohjelman voittaja Waltteri Torikka toteaa eläneensä haastavia aikoja. Vielä kilpaillessaan ohjelmassa, Waltteri matkusti viikoittain oopperaharjoituksiin Kroatiaan.

Heti kilpailun päätyttyä laulaja suuntasi takaisin Kroatiaan ja aloitti valmistautumisen Don Giovanni -oopperan ensi-iltaan, joka nähtiin 21. toukokuuta 2015 Rijekan kansallisteatterissa. 

– Periodi oli erittäin haastava heti Tähdet, tähdet -kevään jälkeen. Mietin, että mitenköhän selviän, mutta aivan fantastisen ihanat ja lahjakkaat kroatialaiset laulajat auttoivat jaksamaan, Torikka kertoo.

– Erityisesti täytyy kyllä sanoa, että kun on Suomen parhaimpia tulevaisuuden kykyjä ja oopperanimiä ohjaajana ja assistenttina, kapellimestarina sekä laulajakollegana, ei voi olla kuin kiitollinen. Lyhyessä ajassa on tapahtunut niin paljon hienoja asioita.

Torikka kuvailee kroatialaista työn tekemisen kulttuuria erilaiseksi ja työympäristöä jossain määrin alkeellisemmaksi verrattuna siihen, mihin hän on Suomessa tottunut.

– Mutta innostus ja intohimo kyllä korvaa senkin. Meillä olisi paljon opittavaa, voisimme vähentää valittamista Suomessa. Siltä minusta tuntuu. Asenne ratkaisee, Torikka korostaa.

Harvinaista herkkua

Keskiviikkona 10. kesäkuuta 2015 uutisoitiin, että Torikan tähdittämä Don Giovanni -ooppera on kerännyt rutkasti kehuja. Ylistyssanoja on annettu myös Waltterin suorituksille lavalla.

Torikka kertoo, ettei ole saanut moista vastaanottoa ulkomailla koskaan aiemmin.

– Kuten eräs katsoja, joka oli tullut katsomaan produktiota Suomesta saakka sanoi, suosionosoitukset olivat hämmentävät. Joka kerta. Ehkä olen muuttunut myös esiintyjänä haastavan kevään aikana. En ole koskaan kokenut noin ihanaa vastaanottoa ulkomailla!

Muun muassa italiankielinen sanomalehti La Voce kehui Torikkaa erinomaisesta roolityöstä ja diktiosta eli ääntämyksestä.

– Jos italiankielinen lehti kehuu erinomaisesta roolityöstä sekä diktiosta ja saa pelkkää positiivista arviota, on se harvinaista herkkua, oopperalaulaja intoilee.

– Aivan mahtavaa. Kaikki me suomalaiset saimme erittäin positiiviset arviot, mutta omiani luin kyllä erittäin onnellisena. Tämähän oli suomalaisen New Generation Operan elokuvalliskokeellinen yhteistyöprodutio Kroatian kansallisteatterin Rijekan Operan kanssa, joten on ihanaa nähdä, että suomalaiset vapaan kentän nuoret oopperantekijät otetaan näin upeasti ulkomailla vastaan mediassa. Meissä nuorissa on todellakin oopperan tulevaisuus!

Lue myös:

    Uusimmat