Wallstreetbets villitsee nyt panostamaan hopeaan – hopean hinta jyrkässä nousussa

Hopean hinta nousi maanantaiaamuna lähelle kuuden kuukauden huippuaan, kun viime viikolla isosti eräitä osakkeita nostattanut Reddit-keskustelualustan wallstreetbets-yhteisö villitsi ihmisiä panostamaan vaihteeksi hopeaan.

Yhteisö nousi viime viikolla isosti otsikoihin onnistuttuaan nostattamaan rajusti muun muassa pelejä myyvän ketjun Gamestopin osakkeen kurssia.

Hopean hinta oli maanantaiaamuna jyrkässä, noin 7,5 prosentin nousussa noustuaan jo viime viikolla noin kuuden prosentti verran. Hopealla käydään kauppaa johdannaisten välityksellä, mulla arvonmuutokset vaikuttavat myös fyysisen kunnan kysyntään, jonka on raportoitu noin kaksinkertaistunen viime viikon torstaista.

Hopean lisäksi myös jalometalleihin keskittyvät kaivoyhtiöiden kurssit nousivat viime viikolla ja olivat niin ikään maanantaiaamuna nousussa Aasian markkinoilla.

Kaivosyhtiöistä esimerkiksi Australia’s Silver Minesin kurssi oli maanantaiaamuna 45 prosentin nousussa, Silver City Minerals oli 42 prosentin nousussa ja China Silver Groupin kurssi oli noin 35 prosentin nousussa.

Hopeainnostus on näkynyt myön muun muassa maailman suurimmassa hopea-etf:ssä, iShares Silver Trustissa, johon virtasi viime perjantaina nettona noin 944 miljoonan dollarin arvosta uutta rahaa.

WallStreetbets-yhteisön tavoitteena hopean nostatuksessa näyttää olevan niin sanottu short squeeze samaan tapaan kuin GameStopin osakkeessa. Gamestopin tapauksessa yhteisön tähtäimessä olivat hedge-rahastot, kun hopean tapauksessa tähtäimeen on otettu pankit.

Yhteisö onnistunee tuomaan hopeamarkkinoille volatiliteettia. Gamestopin osakkeessa viime viikolla nähdyn suuruisia arvonmuutoksia ainakaan prosenteissa mitattuna on tuskin kuitenkaan tiedossa. Hopean markkina-arvo on huomattavan paljon suurempi kuin Gamestopin markkina-arvo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja