Mainos

Wallenbergista Volvon suuromistaja

Wallenbergin sijoitusyhtiö Investor nousee Scania-kaupan ansiosta Volvon suurimmaksi omistajaksi.

Investor saa kaupan jälkeen 11-13 prosenttia Volvo-Scanian äänistä. Ruotsalaisen säästöpankkiryhmän sijoitusyhtiö Roburin osuus äänistä on 8-9 prosenttia.

Investorin hallituksen puheenjohtaja Percy Barnevik vakuuttaa, että yhtiön Volvo-omistus tulee olemaan pitkäaikainen. Volvo-Scania nousee kaupan jälkeen Euroopan suurimmaksi ja maailman toiseksi suurimmaksi kuorma-autojen valmistaksi. Yhtiön markkinaosuus Euroopassa tulee olemaan noin 30 prosenttia ja maailmassa noin 20 prosentin luokkaa.

Volvon toimitusjohtajan Leif Johanssonin mukaan yhtiöt aiotaan jatkossakin pitää erillisinä ja kilpailijoina. Johanssonin mukaan yhtiöillä ei myöskään ole mitään suunnitelmia vähentää henkilökuntaa. Synergiaedut ja kustannustehokkuus haetaan tuotannon valmistuspäästä.

Johanssonin mukaan vuosittainen yhdistymishyöty tulee olemaan kolmen vuoden jälkeen 4-5 miljardia kruunua.

Suomessa ei muutoksia

Scan-Auton toimitusjohtaja Kaj Färm uskoo fuusion vaikutusten jäävän Suomessa pieniksi, eikä lähitulevaisuudessa tapahtune mitään dramaattista.

-Yhtiöt aiotaan pitää erillisinä ja kilpailijoina. Myös jakelutiet pysyvät erillisinä. Mitä kauemmas tehtaista mennään, sitä hitaammin vaikutukset tulevat, Färm arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.