Wall Streetilla toivotaan Trumpin kaatumista – Bidenin kiristykset olisivat pieni paha Trumpin uudelleenvalintaan verrattuna: "Haluaisimme nähdä Bidenin murskaavan Trumpin"

3:59
MTV Uutiset Live: Koronaviruksen vaikutus marraskuun vaaleihin on merkittävä – asiantuntijan mukaan Yhdysvalloissa ei ole riittäviä valmiuksia postiäänivyöryyn

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden pärjää tällä hetkellä mielipidemittauksissa paremmin kuin istuva presidentti Donald Trump. Taistosta tulee silti hyvin todennäköisesti tiukka. Yllättäen, myös monet Wall Streetillä toivovat Bidenin voittoa. 

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden tulee voittamaan nykyisen presidentin, republikaanien Donald Trumpin marraskuisissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, ainakin tämänhetkisten mielipidemittausten mukaan.

Yllättäen jopa Wall Streetin investointipankkiirit iloitsevat tästä. Kokenut pankkiiri kommentoi Vanity Fairille, että suurin osa hänen ystävistään Wall Streetilla haluaisi nähdä Trumpin häviävän Bidenille.

– Haluaisimme nähdä Bidenin murskaavan Trumpin, nimettömänä pysyttelevä haastateltava kertoo pankkiirien sanovan.

Sijoittajien toive saattaa kuulostaa omituiselta, sillä Bidenin voitto tarkoittaisi mitä luultavimmin esimerkiksi verotuksen kiristymistä. He kuitenkin uskovat, että tämä olisi pienempi paha verrattuna Trumpin uudelleenvalintaan. Sijoittajat ovat väsyneitä Valkoisen talon ristiriitaiseen, jopa epäluotettavana pidettyyn tiedottamiseen sekä arvaamattomana pidetyn Trumpin toimien aiheuttamaan markkinoiden volatiliteettiin.

Yhdysvaltain suurimman pankin JPMorgan Chasen mukaan Bidenin voitto voisi vaikuttaa positiivisesti Yhdysvaltain osakemarkkinaan.

– Nykyistä diplomaattisempi lähestymistapa kotimaan ja ulkomaan politiikkaan johtaisi todennäköisesti volatiliteetin vähenemiseen osakemarkkinoilla, pankki kirjoittaa Marketwatchin mukaan.

Nämä osakkeet hyötyisivät erityisesti Bidenin valinnasta uudeksi Yhdysvaltain presidentiksi.

Brookfield Renewable Partners

Bidenin tavoitteena on, että Yhdysvaltain talous perustuu kokonaan uusiutuvaan energiaan viimeistään vuoteen 2050 mennessä.

Puhtaaseen energiaan ja sen kehittämiseen erikoistuneet yhtiöt hyötynevät, jos Biden voittaa. Yksi tällainen on Brookfield Renewable Partners. Noin kolme neljäsosaa sen liiketoimintojen tuotoista tulee sen vesivoimaloista. Lisäksi Brookfield omistaa tuuli- ja aurinkovoimaloita.

Yhtiön 12 viime kuukauden osinkoihin perustuva osinkotuotto on 3,85 prosenttia.

Yhtiön osake on noussut alkuvuodesta 20 prosenttia, kun laaja S&P 500 -indeksi on samaan aikaan pysytellyt nollan tuntumassa. The Wall Street Journalin kokoama analyytikoiden konsensussuositus osakkeelle on ylipainota.

Vulcan Materials

Biden on luvannut myös panostaa Amerikan infrastruktuurin kunnostukseen. Biden haluaisi käyttää jopa 1,3 tuhat miljardia dollaria erilaisiin infraprojekteihin.

Bidenin tavoitteena on esimerkiksi kunnostaa teitä, siltoja, junaratoja sekä modernisoida kouluja.

Tämä vauhdittaisi rakennusaineiden tuottajajätin Vulcan Materialsin myyntiä, mikä näkyisi varmasti myös yhtiön tuloksessa ja osakkeen arvossa.

Vulcan operoi sijoitussivusto Motley Foolin mukaan osavaltioissa, joiden väestönkasvun odotetaan edustavan 72 prosenttia koko maan väestönkasvusta kuluvan vuosikymmenen aikana. Voisi kuvitella, että korjaustöitä tehdään etenkin näillä alueilla.

WSJ:n konsensussuositus yhtiön osakkeelle on ylipainota.

UnitedHealth Group

Biden haluaisi parantaa julkista terveydenhuoltoa ja erityisesti vähävaraisten terveydenhuoltoa.

Yhdysvalloissa on käytössä julkisrahoitteinen Medicare-sosiaalivakuutus, jonka saavat yli 65-vuotiaat ja erityisryhmiin kuuluvat. Biden haluaisi, että muillakin amerikkalaisilla olisi mahdollisuus ostaa Medicaren tapaisia julkisia sairausvakuutuksia.

Bidenin voitto tarkoittaisi hyviä uutisia terveysvakuutusjätti UnitedHealthille, sillä se saa 28 prosenttia liikevaihdostaan Medicare-ohjelmistaan.

WSJ:n konsensussuositus yhtiön osakkeelle on osta.

Anthem

Anthem kuuluu Yhdysvaltain suurimpiin terveysvakuuttajiin ja myös sen tuloksesta suuri osa tulee Medicare-ohjelmista saatavista tuloista.

Yhtiö raportoi huhtikuun lopussa hyvästä osavuosituloksesta. Yhtiön liikevaihto kasvoi 21 prosenttia vertailukaudesta 29,45 miljardiin dollariin, mikä ylitti analyytikoiden ennusteet yli 818 miljoonalla dollarilla.

Osakekohtainen tulos oli 6,48 dollaria, ja tulos ylitti analyytikoiden ennusteet 0,04 dollarilla.

The Wall Street Journalin kokoama konsensussuositus osakkeelle on ylipainota.

Humana

UnitedHealthin ja Anthemin tavoin Humana saa huomattavan osan liikevaihdostaan Medicare-ohjelmista.

Monen muun maan tavoin väestö ikääntyy myös Yhdysvalloissa, mikä tarkoittaa sitä, että tarve Medicare-ohjelmille kasvaa. Tämä näkyy terveysvakuuttajien, kuten Humanan liikevaihdoissa.

Humana raportoi huhtikuun lopussa liikevaihtonsa kasvaneen 18 prosenttia vertailukaudesta 18,94 miljardiin dollariin. Tämä ylitti analyytikoiden ennusteet 450 miljoonalla dollarilla.

Yhtiön osake on noussut alkuvuodesta yli kahdeksan prosenttia. The Wall Street Journalin kokoama konsensussuositus osakkeelle on ylipainota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja