Wagner-taistelijan mukaan taistelutoverit ympäri Venäjää on nyt kutsuttu koolle

Wagner-taistelija kertoo, että he eivät unohda Venäjän puolustusministeriön aloittamaa sotaa. 0:28
Wagnerin taistelijaksi esittäytyvä sotilas kertoo, että Venäjän puolustusministeriö aloitti jotain sellaista, mitä Wagnerin joukot eivät anna anteeksi.

Itseään Wagner-taistelijaksi kutsuva mies kertoi Reutersille tänään, että Wagner on kutsunut joukkonsa koolle ympäri Venäjää. 

Sotilas haluaa pysytellä nimettömänä, mutta esiintyy videolla kasvoillaan.

Kaverit kaikkialta Venäjältä tulevat tänne, taistelija sanoo videolla, joka on kuvattu Pietarissa. Taistelija syyttää videolla Venäjän puolustusministeriötä nykyisen kriisin aiheuttajista.

Wagnerin palkkasoturiarmeijan johtaja Jevgeni Prigozhin vaati aiemmin, että puolustusministeri Sergei Shoigu ja Venäjän ylin kenraali Valeri Gerasimov tulisivat tapaamaan häntä Etelä-Venäjän Donin Rostoviin.

Mikäli he eivät saapuisi, lähtisivät Wagnerin joukot kohti Moskovaa. Wagnerin sotilasajoneuvoja onkin nähty ajamassa kohti Moskovaa lauantain aikana.

Prigozhin on myös väittänyt, että hänellä on 25 000 taistelijaa, jotka tulevat palauttamaan oikeuden Venäjälle.

Prigozhin myös Reutersin mukaan väitti, että Venäjän armeija olisi tappanut valtavan määrän hänen taistelijoitaan ilmaiskussa. Prigozhinilla ei ollut esittää todisteita iskusta, ja Venäjän puolustusministeriö kiisti iskun.

Lue myös:

    Uusimmat