Wagner-pomo uhkasi hankkia lisää ammuksia Venäjän eBaysta – Sergei Shoigu ärähti

Ukraina: Bahmutissa tuhotaan Venäjän taistelukykyisimpiä joukkoja – Wagner ja Kreml kinaavat jälleen ammuksista 2:47
Katso videolta: Ukraina sanoo tuhoavansa Venäjän taistelukykyisimpiä joukkoja

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja palkka-armeija Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin ovat jälleen napit vastakkain.

Eilen maanantaina Prigozhin osoitti tyytymättömyytensä armeijansa saamiin ammustoimituksiin.

Tällä kertaa hän uhkasi tehdä vaihtokauppaa aseista venäläisessä Avitossa, joka on eBayn kaltainen verkossa toimiva kauppa-alusta. Prigozhin tarjoaisi ammuksista vaihdossa Thompson-konepistooleja. 

– Ehdotan ilmoituksen laittamista Avitoon. Vaihdan nämä aseet, jotka riittävät miljoonan ihmisen armeijalle, 300 tonnin päivittäisannokseen lyhyen kantaman tykistöammuksia, Prigozhin sanoi jakamallaan videolla.

– 300 tonnia ammuksia on kymmenen täyteen pakattua konttia. Ei lainkaan paljoa. Esimerkiksi 30 000 hengen armeijassa, 300 tonnia ammuksia on kymmenen kiloa taistelijaa kohden päivässä. Meille ei anneta kolmannestakaan tästä, hän jatkoi.

Prigozhin on aiemmin vetänyt sanojaan myös takaisin, eikä tämänkään videon viestin pätevyydestä ole varmuutta. 

Shoigu vastasi

Kremlistä vastaus Wagner-pomolle kajahti tänään, kun Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu puhui sotilasjohdolle.

Hänen mukaansa Venäjä on jo kasvattanut ammustuotantoaan sekä -hankintojaan ja joukoille on toimittettu riittävä määrä ammuksia.

– Tärkeimpien aseiden hankinnat ovat nousseet 2,7-kertaiseksi vuoteen 2022 verrattuna, ja erityisen tarvittujen aseiden kohdalla seitsenkertaiseksi. Tänä vuonna olemme jo toimittaneet riittävästi ammuksia rintamalle iskeäksemme vihollista vastaan tehokkaasti, Shoigu lausui.

Parivaljakko on kinannut useaan otteeseen aiemminkin muun muassa ase- ja ammustoimituksista. Prigozhin on myös soimannut Venäjän armeijaa sen tehottomuudesta.

Osaltaan kritiikin taustalla on epäilty olevan Prigozhinin halua kasvattaa vaikutusvaltaansa Kremlissä.  

Lue myös:

    Uusimmat