Kenraali: Ukraina on pakottanut joitakin venäläisjoukkoja vetäytymään Bahmutissa

Ukraina on tehnyt joitain onnistuneita vastahyökkäyksiä Bahmutin kaupungissa, väittää Telegramissa maan armeijan itäisen joukkoyhtymän komentaja, kenraalieversti Oleksander Syrsky. Tietoja ei ole vahvistettu.

Syrskyn mukaan Itä-Ukrainan Donetskin alueen kaupungin taistelutilanne on "varsin monimutkainen".

Ukrainan Bahmutin väitetyt vastahyökkäykset ovat pakottaneet jotkin venäläisjoukot vetäytymään asemistaan, Syrsky sanoo.

Kenraalieverstin mukaan Venäjä pyrkii etenemään Bahmutissa kaikin keinoin kärsien samalla raskaita tappioita. 

Venäjän hyökkäyksiin on osallistunut Wagnerin ja muiden palkkasotilasryhmien lisäksi myös Venäjän laskuvarjojoukkoja, Syrsky sanoo.

– Vihollinen on epäonnistunut kaupungin haltuunotossa, Syrsky väittää.

Wagner-palkkasotilasryhmän johtaja Jevgeni Prigozhin uhkasi viime viikolla vetävänsä Wagner-joukot pois kaupungista, jos Venäjän puolustusministeriö ei toimita palkkasotilasryhmälle lisää ammuksia.

Venäjän termobaarisen pommin jälkeä Bahmutin keskustassa 0:23
Wagner-ryhmään linkitetyllä Telegram-kanavalla huhtikuussa 2023 jaettu video termobaarisen pommin käytöstä Bahmutin keskustassa.

Palkkasotilasryhmä on kantanut Venäjän puolella päävastuun Bahmutin taisteluissa. Prigozhin ja Sergei Shoigun johtama puolustusministeriö ovat ottaneet sanallisesti yhteen lukuisia kertoja tämän vuoden puolella.

Sunnuntaina Venäjä väitti maan joukkojen edenneen neljän korttelin verran Bahmutin länsiosassa. Tätäkään tietoa ei ole vahvistettu. Se tiedetään, että kuukausien taisteluiden jälkeen Venäjä on onnistunut valloittamaan suurimman osan Bahmutista.

Bahmut ei periaatteessa ole ollut strategisesti tärkeä kaupunki, mutta siitä on käytännössä muodostunut sellainen molempien osapuolien heittäessä aina vain lisää joukkoja taisteluihin.

Ukrainan rynnäkköpanssarivaunu iskee Venäjän asemiin Bahmutissa 0:49
Ukrainan rynnäkköpanssarivaunu iskee väitetysti Venäjän asemiin Bahmutissa, jossa on kuukausia käyty raskasta kulutussotaa. Ukrainan armeija julkaisi videon helmikuussa 2023.

Lue myös:

    Uusimmat