Wagner-joukkoja pakoileva venäläissotilas kertoo todistaneensa useita omien teloituksia

Putin ja Wagnerin johtaja Prigozhin ovat liittolaisia, mutta voiko heistä tulla vihollisia? 6:55
Katso myös: Putin ja Wagnerin johtaja Prigozhin ovat liittolaisia, mutta voiko heistä tulla vihollisia?

Wagnerilla on oma osasto rintamakarkureiden teloituksiin, kertoo palkkasotilasyhtiön joukkoja pakoileva entinen komentaja venäjänkielisen The Insiderin haastattelussa.

Aiemmin syksyllä julkisuuteen nousi tapaus, jossa Wagner Groupiin palkkasotilaaksi liittynyt murhaaja Jevgeni Nuzhin surmattiin lekavasaralla rangaistuksena puolen vaihtamisesta.

Wagner Groupin perustaja Jevgeni Prigozhin puolusti tekoa julkisesti.

The Insiderin haastattelema mies on teloitetun sotilaan entinen komentaja Andrei Medvedev, joka kertoo haastattelussa olleensa paikalla useammassakin teloituksessa.

Hänen mukaansa Wagner Groupin joukot ovat teloittaneet ainakin 10 sotilastaan. Teloitukset on tehty tilanteissa, jossa sotilaat ovat kieltäytyneet ottamasta osaa taisteluihin tai yrittäneet paeta.

Medvedevin mukaan hän oli henkilökohtaisesti läsnä useissa teloituksissa. Valtaosa teloitetuista on hänen mukaansa vankiloista joukkoihin rekrytoituja entisiä vankeja. Wagner Gruopilla on Medvedevin mukaan oma osastonsa teloituksia ja "katoamisia" varten.

Medvedev väittää, että Wagnerin joukot eivät saa luvattuja palkkioitaan, eivätkä heidän omaisensa luvattuja korvauksia sotilaan kuolemasta. Kuolemat kerrotaan kirjattavan tilastoihin katoamisiksi, jolloin omaiset eivät ole oikeutettuja korvauksiin. Hän kertoo joukkojen tappioiden olleen suuria.

Insiderin mukaan Medvedev pelkää nyt henkänsä puolesta ja pakenee Wagnerin joukkoja. Miehen kertomuksen mukaan hänellä on video Wagner-joukkojen tekemästä teloituksesta, joka julkaistaisiin jos hän kuolee. Hän on anonut, että Putin henkilökohtaisesti takaisi hänen henkensä, jos hän jää kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat