Mainos

VW maksaa tuhansien eurojen korvaukset Espanjassa – vieläkö on toivoa muillakin?

Volkswagen-konserni on määrätty maksamaan tuhansien eurojen korvaukset espanjalaismiehelle, jonka Audiin valmistaja oli asentanut päästötesteissä huijaavan ohjelmiston, uutisoi Automotive News Europe.

Espanjalainen oikeus on määrännyt Volkswagenin maksamaan viiden tuhannen euron korvaukset espanjalaismiehelle, jonka Audi Q5:ssä on päästöjä manipuloiva ohjelmisto. Maksumiehiksi joutuvat paikallinen jälleenmyyjä sekä Espanjan VW-maahantuoja.

Volkswagen on ilmoittanut valittavansa päätöksestä, vaikka maksettava 5 000 euron korvaus on vain murto-osan asiakkaan vaatimuksesta saada uusi 50 000 euron arvoinen Q5.

Kyseessä on tärkeä ennakkotapaus, sillä espanjalainen kuluttajansuojajärjestö on kehottanut muitakin huijausohjelmistolla varustetulla autolla ajavia mukaan ryhmäkanteeseen. Kanteessa on mukana 5 500 omistajaa.

Yhdysvalloissa Volkswagen on maksamassa avokätisiä korvauksia autojen omistajille ja jopa ostavansa osan autoista takaisin hyvään hintaan. Konserni on kuitenkin saanut sekä EU:n että eurooppalaiset asiakkaat takajaloilleen ilmoittamalla, että se ei suunnittele vastaavaa kampanjaa Euroopassa.

***

3:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.