"Läpimurto Euroopassa": Yli 2400 tsekkiläistä saamassa muhkean korvauksen Skodan ja Volkswagenin päästöhuijauksesta – valmistaja aikoo valittaa tuomiosta

Yli kaksituhatta tsekkiläistä Skodan ja Volkswagenin omistajaa on saamassa muhkean korvauksen, jos prahalaisen tuomioistuimen päätös jää voimaan.

Prahalainen oikeusistuin on määrännyt, että tšekkiläisille Skodan ja Volkswagenin omistajille on maksettava korvauksia Volkswagenin päästöhuijauksesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tuomion mukaan maksettava summa on noin 21 miljoonaa euroa. Kanteen nosti Safe Diesel -niminen järjestö 2455 yksityishenkilön puolesta. Mikäli summa jakaantuu tasan kantajien kesken, korvaussumma yhtä auton omistajaa kohti on noin 8500 euroa.

– Päätös on läpimurto Euroopassa. Me onnistuimme saamaan saman korvauksen, mitä Yhdysvalloissa on maksettu, sanoo Safe Dieselin asianajaja Frantisek Honsa.

Volkswagen aikoo valittaa tuomiosta

Päätös ei ole lopullinen, sillä siitä voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin. Volkswagen on jo ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Safe Dieselin mukaan Volkswagenin päästöhuijaus koski Tsekin tasavallassa yhteensä 165 000:ta autoa. Tšekkiläinen Skoda on Volkswagen-konsernin omistama autonvalmistaja.

Volkswagen myönsi syyskuussa 2015, että se on huijannut Yhdysvalloissa tehdyissä dieselautojen päästötesteissä. Reuters laskee, että yhtiö on maksanut jo yli 27 miljardia euroa korvauksia laittomien ohjelmistojen käytöstä.

Lue myös:

    Uusimmat