Mainos

Vuosisadan älynväläys: Pankkiryöstäjät kääriytyivät kokonaan folioon – halusivat hämätä

Kekseliäisyydestä huolimatta pankkiryöstö jäi yritykseksi myöhään lauantai-iltana Brasiliassa. Asiasta uutisoi CNN.

Kaksi ryöstäjää kääri itsensä päästä varpaisiin alumiinifolioon ohittaakseen pankin hälytysjärjestelmän Santa Catarinan Praia Grandessa. He eivät kuitenkaan ottaneet huomioon, että pankin valvontakameroiden kuvat välittyivät suoraan pankin keskusvalvomoon.

– He mursivat yhden seinistä ja ajattelivat, etteivät hälytysjärjestelmät havaitsisi heitä. Kun heidän toimintansa nähtiin keskusvalvomon ruudulla, paikalle hälytettiin heti poliisi, kertoi Santa Catarinan sotilaspoliisin edustaja Cristian Dimitri CNN:lle.

Valvontakuvista näkyy, miten kaksi miestä kiemurtelee pankin lattialla foliopuvuissaan lähellä pankin kassakaappia. Poliisin mukaan heillä oli mukanaan virtalähde ja muita välineitä, joiden perusteella heidän epäillään yrittäneen murtautua kassakaappiin.

Poliisi uskoo, että kaksikolla oli avustajia, sillä he pakenivat pankista juuri ennen kuin viranomaiset saapuivat paikalle.

Viikonlopun aikana ainakin yksi henkilö pidätettiin epäiltynä kytköksistä ryöstön yritykseen. 

Alumiinifolio ryöstöjen apuvälineenä ei ole uusi ilmiö Brasiliassa. Aiemmin folioviittoihin sonnustautuneet varkaat onnistuivat ryöstämään useita pankkiautomaatteja Rio de Janeirossa. Viittojen tarkoitus oli välttää hälytysjärjestelmä, joka aktivoituu ruumiinlämmöstä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.