Mainos

Vuosikooste: Rattijuoppojen kuolonkolareita ja tuhoisia lentoturmia ennätyksellisen vähän

Rattijuoppojen aiheuttamat kuolinonnettomuudet olivat viime vuonna selvässä laskussa.

Aiempina vuosina keskimäärin joka neljäs kuolemaan johtaneen onnettomuuden aiheuttaja on ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Liikennevakuutuskeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna vain joka kuudes kuolemaan johtaneen onnettomuuden aiheuttaja oli humalassa.

Myös holtittoman riskinoton aiheuttamia kuolonkolareita oli aiempaa vähemmän. Holtittomalla riskinotolla tarkoitetaan ylinopeuden ajamista humalassa ja ilman turvavöitä.

Tänä vuonna on sattunut myös ennätyksellisen vähän kuolemaan johtaneita lentoturmia, selviää lentoturmia tilastoivan Aviation Safety Network -järjestön (ASN) ennakkotiedoista. Viikonloppuna julkaistujen ennakkotietojen mukaan turmia on ollut tähän mennessä 16, mikä on vähemmän kuin kertaakaan aiemmin. Järjestön tilastot yltävät vuoteen 1946 asti.

Turmissa on kuollut tänä vuonna 560 ihmistä, mikä on vähemmän kuin viime vuonna, mutta enemmän kuin taas esimerkiksi vuonna 2013.

Tilastoissa otetaan huomioon turmat, joissa on ollut mukana siviilikone, johon mahtuu vähintään 14 ihmistä. Viralliset tulokset julkaistaan tammikuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.