Mainos

Viime vuonna lento-onnettomuuksissa kuoli poikkeuksellisen vähän ihmisiä

Kansainvälisen ilmakuljetusliiton (IATA) mukaan viime vuosi oli poikkeuksellisen turvallinen lento-onnettomuuksien määrässä mitattuna.

Lento-onnettomuuksissa kuoli viime vuonna 136 ihmistä, kun vuonna 2014 vastaava määrä oli 641 ihmistä. Luvuissa ei ole huomioitu Ranskan alpeilla ja Pohjois-Siinailla tahallisesti aiheutettuja turmia.

Lentoturvallisuuden paraneminen näkyy myös pidemmällä aikavälillä. Vuosina 2010-2014 lento-onnettomuuksissa kuoli keskimäärin 504 ihmistä vuodessa. 

Viime vuonna sattui kaksi lentoturmaa, joita ei ole mukana IATA:n raportin luvuissa, koska turmien uskotaan olleen tahallisesti aiheutettuja.

Germanwings -lentoyhtiön turmassa kuoli 150 ihmistä, kun pilotti ohjasi matkustajakoneen päin vuorenrinnettä Ranskan alpeilla viime maaliskuussa. 224 ihmistä puolestaan kuoli marraskuussa, kun venäläinen lomalento syöksyi maahan Pohjois-Siinailla. Kone oli matkalla Egyptin Sharm el-Sheikhistä Pietariin. Turman epäillään johtuneen terroristien koneeseen asettamasta pommista. 

Jos näissä turmissa kuolleet huomioidaan lento-onnettomuuksissa kuolleiden kokonaismäärässä, nousee viime vuoden luku 510 ihmiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.