Vuosien vääntö ohi: Singapore kumoaa homoseksuaalisuuden kieltävän lain – avioliiton määritelmä pysyy ennallaan

Singapore kumoaa homoseksuaalisuuden kieltävän lain, kertoo BBC.

Pääministeri Lee Hsien Loong ilmoitti päätöksestä valtakunnallisessa televisiossa vuosia kestäneen kiivaan keskustelun jälkeen.

– Uskon, että tämä on oikea ratkaisu, jonka useimmat singaporelaiset hyväksyvät, pääministeri sanoi.

Kaupunkivaltio tunnetaan konservatiivisista arvoistaan, mutta yhä useammat ihmiset ovat vaatineet siirtomaa-ajan 377A-lain kumoamista.

Singapore peri 377A-lain briteiltä ja päätti säilyttää sen itsenäistymisen jälkeen vuonna 1965.

Teknisesti laki kriminalisoi miesten välisen seksin, mutta sitä pidetään käytännössä homoseksuaalisuuden kieltona.

Pääministeri sanoi homoseksuaalien olevan nykyään paremmin hyväksyttyjä ja toivoi muutoksen helpottavan Singaporen homoseksuaalien elämää.

Hän lisäsi kuitenkin, ettei hallituksella ole aikomusta muuttaa avioliiton laillista määritelmää eli miehen ja naisen välistä avioliittoa.

Laki ylläpitää homojen sosiaalista leimautumista

Koska 377A -lakia ei ole viime vuosina aktiivisesti pantu täytäntöön, Singaporeen on kehittynyt kukoistava ja yhä näkyvämpi LGBT-yhteisö. Singaporessa muun muassa homojen yökerhoja.

LGBT-aktivistit ovat kuitenkin jo pitkään vaatineet 377A:n poistamista, koska laki ylläpitää homojen sosiaalista leimautumista.

Samaan aikaan konservatiivit ovat järjestäneet sosiaalisen median kampanjoita ja tapahtumia, joissa vaaditaan perinteisten arvojen säilyttämistä. Jotkut kirkot ovat edistäneet kiistanalaisia homojen käännytysohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat