Vuosaaren ruumis ilmestyi mäntyjen vierelle alle puolessa tunnissa – näin silminnäkijä kuvailee jättioperaatiota

Helsingin Vuosaaresta löytyi ruumis – poliisi epäilee väkivaltarikosta 0:35
Helsingin Vuosaaresta löytyi ruumis tältä paikalta tiistaina päivällä – poliisi tutkii tekoa tappona

Helsingin Vuosaaresta tiistaina päivällä löytyneen vainajan tapausta tutkitaan tappona. Uhri oli mies, mutta hänen ikäänsä ei ole kerrottu.

Miehen ruumis löytyi eilen noin kello 13 Vuosaarentien ja Ulappasaarentien risteyksen lähettyviltä, vain muutaman kymmenen metrin päästä viereisen kerrostalon seinästä. Toisella puolella kulkee kohtuullisen vilkas autotie. Sivullinen ilmoitti ruumiista hätäkeskukseen.

Ruumiin löytöpaikan viereisessä kerrostalossa asuva nainen kertoo MTV Uutisille, että ruumislöytö aiheutti alueella ison poliisioperaation.

– Kävelin itse koiran kanssa tuon paikan ohi hieman puoli yhden jälkeen. Silloin ruumis ei ollut vielä siinä. 

– Vain vajaa puoli tuntia myöhemmin näin ruumiin makaamassa maassa. Vainaja makasi rinteessä mäntyjen vieressä suorana selällään. Päälle päin hänessä ei näkynyt vammoja, mutta en nähnyt häntä kovin läheltä, nainen kertoo.

Tuossa vaiheessa paikalla oli jo useita poliisipartioita ja teknisten tutkijoiden autoja. Partio kiersi poliisikoiran kanssa lähikortteleita.

Paikkaa tutkittiin useita tunteja

Poliisit eristivät ruumiin löytöpaikan melko laajalta alueelta poliisinauhoin.

– Poliisit olivat täällä useamman tunnin, noin neljään asti. Ruumiskin vietiin pois vasta iltapäivällä. Vainajaa ei ainakaan heti peitetty lakanalla, silminnäkijä sanoo.

Tapaus herätti huomiota paikalle saapuneiden poliisien suuren määrän vuoksi.

Poliisi on toistaiseksi ollut hyvin niukkasanainen henkirikoksesta. Edes sitä ei ole kerrottu, onko teosta epäilty poliisin tiedossa vai onko juttu tällä hetkellä pimeänä. 

Sitäkään ei ole kerrottu, epäileekö poliisi henkirikoksen tapahtuneen ruumiin löytöpaikalla vai jossain muualla, jonka jälkeen ruumis olisi tuotu löytöpaikalle. 

Ruumiin löytöpaikalla ei ole verijälkiä tai mitään muutakaan, joka muistuttaisi henkirikoksesta.

Keskiviikkona alkuiltapäivästä poliisin siviilipukuisia tutkijoita oli paikan päällä Vuosaaressa puhuttamassa naapuruston asukkaita.

Poliisi on pyytänyt, että mahdolliset silminnäkijät ilmoittavat poliisille havainnoistaan. 

Havaintoja voi ilmoittaa soittamalla numeroon 050 562 7405 tai 0295 476 147 tai sähköpostitse vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat