Vuorineuvos: Näin talouspakotteet vaikuttavat Suomeen

Kokemuksella taloudesta: Tauno Matomäki 25:27

Studio55.fi -ohjelmassa vieraillut vuorineuvos Tauno Matomäki on huolissaan siitä, kuinka tilanne Venäjällä vaikuttaa Suomen talouteen.

Vuorineuvos Tauno Matomäen mukaan Krimin tilanteesta seuraavat talouspakotteet vaikuttavat Suomeen enemmän kuin muihin maihin.

– Ne (talouspakotteet) ovat hyvin hankalia Suomelle, koska ne ovat hyvin epäsymmetrisiä. Ne koskevat Suomea enemmän kuin muuta EU:ta. (Euroopan) länsirajalta, Irlannista tai Iso-Britanniasta on hyvin helppo huudella mitä tahansa pakote-juttuja. Tässä on tämä eturivi (Venäjän rajalla), joka siitä kärsii, sanoo Matomäki.

Matomäen mukaan EU keskustelee siitä, voidaanko Venäjän rajalla sijaitsevien valtioiden menetyksiä jollain tavalla korvata. Matomäki ei kuitenkaan usko, että nämä keskustelut johtavat minkäänlaisiin tuloksiin.

– Eli Suomi siitä kärsii rajusti, kiteyttää Matomäki.

Matomäki kertoo olevansa hieman huolissaan siitä, miten Venäjän taloustilanne vaikuttaa Suomen talouteen.

– Ehkä sen takia (pitää olla huolissaan), että Venäjän talous näyttää sukeltavan ilman näitä pakotteitakin, toteaa Matomäki.

Matomäki arvioi, että tilanne Venäjällä voi johtaa Suomessa jopa siihen, että lama, jonka loppumista odotellaan, päättyykin jyrkkään taloudelliseen laskuun.

Miten valtioneuvos Matomäki ennustaa Suomen talouden kehittyvän tulevaisuudessa? Katso Matomäen haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat