Vuokatti menetti jo saamansa arvokisat – Ruka ja Lahti pysyvät maailmancup-isäntinä

Viime vuoden puolella Vuokattiin myönnetyt pohjoismaisten lajien nuorten maailmanmestaruuskilpailut joudutaan siirtämään muualle Suomeen, Hiihtoliitto tiedottaa.

Syynä tähän on se, että Vuokatinvaaralla olevalla HS100-mäellä ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n sertifikaattia.

FIS teki tarkastuskäynnin Vuokattiin maaliskuussa ja huomasi, ettei mäki täytä kilpailukriteerejä. Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala selvitti ongelmaa tiedotteessa.

– Kävimme keskustelun kilpailutapahtumien jakamisesta Vuokatin ja muun muassa Kuopion tai Lahden välillä, mutta FIS ei hyväksy jakamista, Kulmala kertoo.

Hiihtoliitto keskustelee nyt nuorten MM-kisojen järjestämisestä Lahden ja Kuopion kanssa. Lopullinen päätös asialle saadaan toukokuun lopussa.

Mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupin nähdään puolestaan Rukalla ja Lahdessa myös ensi kaudella. FIS päätti asiasta viikonloppuna Zürichissä.

Rukan kisat käydään hyvin todennäköisesti 24.-25. marraskuuta, Lahdessa mitellään normaalista poiketen jo 8.-10. helmikuuta. Maastohiihtokomitean odotetaan esittävän maailmancupeja Suomeen samoille viikonlopuille.

Lue myös:

    Uusimmat