Vuokatissa lomailevien seassa liikkuneella koronatartunta – mahdollisesti altistuneita liikaa jäljitettäväksi, olitko näissä paikoissa?

Hallintoylilääkäri kiteyttää MTV Uutiset Liven lähetyksessä: Tämä kaikki Vuokatin koronatartunnasta tiedetään 1:49
MTV Uutiset Live kertoo pähkinänkuoressa: Tämä kaikki sinun täytyy tietää suositun lomakohteen koronatartunnasta.

Vuokatissa lomailleella ulkopaikkakuntalaisella on todettu koronavirustartunta jouluaattona, Kainuun sote tiedottaa.

Ennen oireiden ilmaantumista koronaan sairastunut henkilö liikkui Sotkamon, Vuokatin ja Katinkulman alueella. Kainuun soten tiedotteen mukaan on mahdollista, että henkilöllä on yhteys edelliseen alueella sairastuneeseen.

Sairastunut perheineen on siirretty karanteeniin erilliseen majoitusrakennukseen.

Altistuneiden jäljitys kattavasti ei ole mahdollista, sillä sairastunut liikkui alueilla, joissa oli paljon ihmisiä. Kainuun sote pyytää, että alueella olevat matkailijat ja työntekijät hakeutuvat koronatestiin jos oireita ilmenee. Oireettomien ei kuitenkaan tarvitse hakeutua testaukseen.

Keskeisiksi altistumispaikoiksi tiedotteessa luetellaan Hotelli Katinkullan aamiainen 21.–23.12., Katinkullan kylpylä iltapäivällä 21.12. ja Katinkullan Classic Pizza iltapäivän ja alkuillan aikana 21.12.

Mahdolliset altistuspaikat

– Hotelli Katinkullan aamiainen 21.–23.12.

– Katinkullan kylpylä iltapäivällä 21.12.

– Katinkullan Classic Pizza iltapäivän ja alkuillan aikana 21.12.

Testaus on mahdollista Kainuun keskussairaalan drive in -testauksessa, jonne saa ajanvarauksen numerosta 040 165 0020.

– Riski epidemian leviämiselle nousee, mikäli varatoimista ei huolehdita. Erityisesti tartuntojen leviäminen muuhun väestöön tulee estää, eikä sukulaisvierailuja tai vastaavia tapaamisia tule nyt tehdä, Kainuun soten tiedotteessa todetaan.

Kainuun sote muistuttaa lisäksi, että matkailevien on toimittava "vastuullisesti ja pitäydyttävä vain omassa seuruessaan".

Hallintoylilääkäri vastasi MTV Uutiset Livessä kysymyksiin koskien Vuokatin koronatapausta. Katso koko lähetys alapuolelta.


Lue myös:

    Uusimmat