Vuoden valmentaja Gordon Herbert varasti show'n Urheilugaalassa: Siteerasi Seppo Rätyä nerokkaasti

Vuoden valmentaja -ehdokas Gordon Herbert: "Olen enemmän suomalainen kuin kanadalainen" 2:35
Koripallon maailmanmestarivalmentaja Gordon Herbert: "Olen enemmän suomalainen kuin kanadalainen"

Kanadassa syntynyt suomalainen valmentajakonkari Gordon Herbert valittiin Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa. Herbert johdatti Saksan koripallomaajoukkueen sensaatiomaisesti maailmanmestariksi viime syksynä.

Koripallovalmentaja Gordon Herbert, 64, valittiin odotetusti Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa torstaina. Jo 1980-luvun alussa Suomeen saapunut Herbert varasti show’n kiitospuheessaan.

Murtaen pohjoisamerikkalaisella aksentilla suomea puhunut Herbert vaikutti olevan palkinnosta vilpittömän otettu. Hänet valittiin vuoden 2023 valmentajaksi aiemmin myös Saksassa, jonka maajoukkueen hän johdatti maailmanmestaruuteen Aasian MM-kisoissa alkusyksystä.

– Mun eka kerta täällä. Mahtava tapahtuma, Herbert kehaisi.

– Kun tulin ensimmäistä kertaa Suomeen, minulla oli kaksi idolia. Ensimmäinen oli Marja-Liisa Hämäläinen… Toinen oli vähän erityyppinen. Seppo Räty. Mahtava keihäänheittäjä.

– Opin häneltä ensimmäiset suomalaiset kirosanani. Muistaakseni hän sanoi, että Saksa on mahtava maa, Herbert iski ja sai yleisön nauramaan.

Saksan maajoukkuepestinsä Herbert niputti tiiviisti yhteen virkkeeseen, joka toimi joukkueen mottona MM-kisoissa.

– Paine ei saa ylittää matkasta saatavaa nautintoa, Herbert totesi englanniksi.

Uudessakaupungissa kotiaan pitävä Herbert kiitti lopuksi kolmea eri tahoa mittavasta valmentajaurastaan. 

– Ensimmäiseksi Henrik Dettmann. Ystävä ja kollega. Olen oppinut paljon häneltä vuosien aikana. Pitäisi antaa hänelle paljon kunniaa, että Suomen koripallo on mennyt ylöspäin koko ajan, Herbert totesi.

Gerry Besselink. Mun paras ystävä ja kuin veli, Herbert kuvaili toista kanadalaista Suomeen asettunutta koripallopersoonaa.

– Kolmantena omat vanhemmat ja Suomen perhe. Ovat olleet tukena koko ajan. Kiitoksia, Herbert päätti.

Lue myös:

    Uusimmat