Mainos

Vuoden poliisiksi valittu: Esikuvana televisiosta tuttu konstaapeli

Ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisilaitoksesta on valittu Vuoden poliisiksi 2015.

Etelä-Savossa hänet tunnetaan konstaapeli Reinikaisena, varsinkin nuoret Facebookissa, kouluvierailuilla ja muissa tapahtumissa. Reinikaisen virallinen tehtävänimike on Etelä-Savon ennalta ehkäisevän ryhmän varajohtaja.

– Olen tietoisesti käyttänyt työssäni virtuaalisen esikuvani konstaapeli Reinikaisen imagoa. Vaikka hahmo on yli 35 vuoden takaa, sillä on vielä sija ihmisen mielessä. Ja se taktiikka, millä Artturi Sakari teki poliisityön, on esimerkillinen. Jos osaisi olla samanlainen, olisin hyvä poliisi, vasta valittu Vuoden Poliisi sanoo.

Reinikainen pitää tärkeänä, että poliisi on mukana tavallisten ihmisten arjessa, ei vain silloin, kun tapahtuu jotakin epätavallista tai ikävää.

– Ihmiset haluavat nähdä poliisin liikenteessä, katukuvassa ja yleisötapahtumissa. Se luo voimakasta turvallisuuden tunnetta varsinkin kaupunkiseutujen ulkopuolella sivutaajamissa ja haja-alueella, hän sanoo.

Vuoden Poliisi valittiin nyt 40. kerran. Vuoden Poliisin valitsevat yhteistyössä Helsingin Nuorkauppakamari, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto sekä Poliisihallitus.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.