Vuoden parhaat keittokirjat palkittiin

Alastarolaisen maatilan emännän ja yrittäjän Margit Heikkilän kirja Kesän kaunein sato on valittu Vuoden Suomalaiseksi keittokirjaksi 2002. Kirjan kustantaja on WSOY.

- Kesän kaunein sato tuo mieleen lapsuuden tuoksut ja maut. Teos innostaa poimimaan ja säilömään marjoja ja hedelmiä ja tekemään ruokaa keittiön patojen äärellä. Kirja sisältää tietoa jopa unohdetuista puutarhan antimista. Se on perusteellinen keittokirja niin kotikokeille kuin ammattilaisillekin, totesi palkintoraadin puheenjohtaja, Suomen Gastronomisen Seuran varapuheenjohtaja Raili Koroma.

Vuoden käännöskeittokirja on Otavan kustantama Joka kokin keittokirja, jonka tekijä on ruotsalainen Anna Bergensröm. Kirjan ovat kääntäneet suomeksi ruokatoimittajat Riitta Mustonen ja Reija Ypyä Valinnat julkistettiin perjantaina avatuilla Ruoka 2002 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

- Joka kokin keittokirjassa on runsaasti tietoa raaka-aineista ja siinä on selkeät reseptit. Kirja on helppokäyttöinen, klassinen keittokirja, joka sopii perusteokseksi vaikkapa nuoreen kotiin, Koroma kertasi vuoden käännöskeittokirjan valintaperusteita.

Suomen Messut järjesti Vuoden keittokirja -kilpailun nyt viidettä kertaa. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 31 teosta. Palkitut kirjat valitsi viisihenkinen ruuan ammattilaisista ja kuluttajien edustajista koottu raati.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja