Vuoden pakolaisnainen pakeni Ruandan kansanmurhaa – vuoden pakolaismies on Turkin kurdi

Suomen Pakolaisapu on valinnut vuoden pakolaisnaiseksi järvenpääläisen Rita Kostaman ja vuoden pakolaismieheksi joensuulaisen Ali Girayn. Molemmat ovat koulutukseltaan tradenomeja. Ruandan kansanmurhaa paennut Rita Kostama saapui Suomeen kiintiöpakolaisena 1998. Ali Giray on Turkin kurdi, joka tuli maahan 11-vuotiaana perheenyhdistämisen kautta vuonna 1993.

Tänä vuonna kannustuspalkinto myönnetään ensi kertaa sekä vuoden pakolaisnaiselle että vuoden pakolaismiehelle. Pakolaisapu on palkinnut vuoden pakolaisnaisen vuodesta 1998 lähtien ja vuoden pakolaismiehen kolme kertaa.

Palkinnon myöntämiskriteerinä on ehdokkaan aktiivinen ja myönteinen toiminta arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Tänä vuonna palkinnon suuruus on 1000 euroa. Suomen Pakolaisapu on valinnut vuoden pakolaisnaiseksi järvenpääläisen Rita Kostaman ja vuoden pakolaismieheksi joensuulaisen Ali Girayn.

Molemmat ovat koulutukseltaan tradenomeja. Ruandan kansanmurhaa paennut Rita Kostama saapui Suomeen kiintiöpakolaisena 1998. Ali Giray on Turkin kurdi, joka tuli maahan 11-vuotiaana perheenyhdistämisen kautta vuonna 1993.

Tänä vuonna kannustuspalkinto myönnetään ensi kertaa sekä vuoden pakolaisnaiselle että vuoden pakolaismiehelle.

Lue myös:

    Uusimmat