Vuoden 2023 parhaat lautapelit on nyt valittu – "Vastaavaa peliä ei ole ollut"

Sisustaminen pitäisi tehdä"leikkilinssin"kautta  –  tätä se tarkoittaa 2:23
KATSO MYÖS: Milloin leluja on riittävästi? Asiantuntija kertoo.

Vuoden Peli -kilpailussa valittiin jälleen kerraan vuoden parhaat lautapelit. Listasta voi olla apua vaikkapa joululahjapelien hankintaan.

Kerroimme aiemmin Suomen Leluyhdistyksen valitsemista vuoden 2023 parhaista leluista. Nyt yhdistys on valinnut tuomariston avulla myös vuoden 2023 parhaat lautapelit. 

Tuomaristo valitsi uutuuspelien joukosta finalistit ja voittajat. Pelejä testasi viisihenkinen tuomaristo, joka antamiensa pisteiden perusteella valitsi kunkin sarjan parhaat pelit. Lisäksi tuotteet arvioi kaupan raati. Lista parhaista peleistä voi olla hyvä pitää mielessä esimerkiksi mahdollisia joululahjoja ajatellen.

Pelit arvioitiin neljässä eri kategoriassa: Vuoden Lastenpeli, Vuoden Partypeli, Vuoden Perhepeli ja Vuoden Strategiapeli.

Suomen Leluyhdistys mainitsee tiedotteessaan, että osallistujien taso oli niin korkea, ettei suuria eroja finalistien ja voittajien välillä ollut. 

Katso myös, mitkä pelit voittivat viime vuonna: Tässä ovat vuoden 2022 parhaat lautapelit

Vuoden peli -voittajat ja -finalistit

Vuoden lastenpeli 2023

Lankulle – Lautapelit.fi 

Raadin kommentti: "Merirosvot ovat aina kiehtoneet lapsia. Vastaavaa peliä ei kuitenkaan ole ollut, joten yksinkertainen ja lapsiin vetoava peli nousi suosikiksi raadissa. Kilpailu lasten peleissä oli tiukka, ja Lankulle-peli erottui joukosta juuri omanlaisuudellaan. Peliaika on lyhyt, joten itse pelaaminen ei vie liikaa aikaa perheen kiireisessä arjessa. Peliä on helppo pelata useamman kerran. Sen säännöt ovat selkeät ja yksinkertaiset. Peli on myös toteutettu hienosti, joten sitä on ilo pelata!"

Finalistit
Taikavuori ­– Magitoppen – Lautapelit.fi
Opetellaan Sanaralli – Tactic Games Oy

Vuoden partypeli 2023

Hitster – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland

Raadin kommentti: "Musiikki ja tietopelit yhdistävät ihmisiä. Tässä voittajapelissä yhdistyy molemmat. Pelissä kuunnellaan hittejä ja arvataan, milloin se on julkaistu. Pelin juju on, että voittaakseen ei tarvitse tietää oikeaa vuotta, vaan asettaa se mahdollisimman oikealle paikalle musiikin aikajanalla. Tiedosta on hyötyä, mutta voittaa voi myös arvaamalla. Peliaika on kohtuullinen. Pelaaminen tarvitsee Spotify-palvelun. Kiehtova peli tarjoaa varmasti hyvää mieltä ja keskusteluaiheita."

Finalistit
Top It – Amo Oy             
Wheels vs Doors – Martinex Oy

Vuoden perhepeli 2023

Balloon Pop – Lautapelit.fi      

Raadin kommentti: "Perhepeleissä yhdessä pelaaminen korostuu. Kategoriassa ovatkin usein pärjänneet pelit, joissa pelataan yhdessä ja peli muuntuu osallistujien mukaan. Tämä kuvaa myös upeaa Balloon Pop -peliäkin. On kiehtovaa, miten eriväriset pallot poksahtavat ja niistä kerätään pisteitä. Samalla pelissä pitää keskittyä kahdeksan kierroksen ajan, kun peliä pelataan. Viihdyttävällä pelillä on erinomainen peliarvo, ja siksi raati valitsi sen voittajaksi."

Finalistit
Poison – Amo Oy
Mandamina – Martinex Oy     
80 days – Toyrock Oy   

Vuoden strategiapeli 2023

Arnak Kadonneet rauniot – Lautapelit.fi

Raadin kommentti: "Kategoria oli tänä vuonna erittäin tasaväkinen. Voittajapeli on teemoitettu nimensä mukaisesti aarteenetsintään. Pelissä yhdistellään useita perinteisiä strategiapelin muotoja. Se on viihdyttävä ja erittäin tasapainoinen pelikokemus. Peli ei ole vaikea strategiapeli vaan enemmänkin viihdyttävä ja mukaansatempaava. Kategorian voitto ratkesi varmaan juuri sillä, että pelin kulku määräytyy vahvasti pelin sisällä tehdyistä valinnoista."

Finalistit
Calico – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Cascadia – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland

Katso myös: Mikä on hyvän vanhemmuuden salaisuus? 

Mikä on hyvän vanhemmuuden salaisuus? Toimittaja testasi kolme leikkiä lasten kanssa 8:57
Toimittaja testasi kolme leikkiä lasten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat