Vuoden 2013 tutkimus väitti, että kiveksillä voi maistaa – miehet testaavat nyt myyttiä TikTokissa: "Toivon, että pilailisin, mutta en pilaile"

0:35
Kissakuvaaja julkaisee vain kuvia lemmikistään, mystinen kärsijä Kertoo syvimmät tuntonsa mystisin sanakiertein. Nämä Facebook-tyyppit jokainen tunnistaa!

Sosiaalisessa mediassa leviää villi huhu siitä, että kivesten avulla voisi "maistaa" erilaisia makuja. Somekansa on rynnännyt testaamaan teoriaa, jossa ei valitettavasti ole mitään perää.

Vuonna 2013 erikoinen selvitys kertoi kansalle, että kiveksistä löytyy makua aistivia reseptoreja. Nyt seitsemän vuota vanha selvitys on noussut jälleen pinnalle – ja missäpä muuallakaan kuin sosiaalisessa mediassa, kertoo IFLScience.

Kansa testaa "kivesteoriaa" TikTokissa

Vanhassa selvityksessä havaittiin, että makua aistivia reseptoreja löytyy muun muassa hiirten suolistosta ja kiveksistä. Reseptorit voisivat aistia esimerkiksi makeaa.

Nyt kansa on päättänyt alkaa testata teoriaa TikTokissa.

TikTok on palvelu, jossa jaetaan lyhyitä videoklippejä. Palvelun käyttäjä Regan kertoi videollaan saaneensa tietää, että jos mies "panee kiveksensä soijakastikkeeseen", hän voi maistaa kastikkeen maun.

– Toivon, että pilailisin, mutta en pilaile. Jos sinulla on kivekset, ole kiltti, dippaa ne johonkin. Tee se tieteen vuoksi, minun täytyy saada tietää, nainen vakuutti videolla.

"Voin todellakin maistaa"

Yllättäen moni oikeasti tarttui haasteeseen.

– Voin todellakin maistaa tämän, tämä on outoa, YouTube-käyttäjä GayGod-kanavan Matthew Lush väitti videollaan upotettuaan perhekalleutensa soijakastikkeeseen.

Mies kävi jopa keräämässä tuoreita appelsiineja, jotka puristi mehuksi. Myös mehuastiaan hän upotti alapäänsä. 

– En tunne muuta kuin sen, että kivekseni kutistuvat, mies kuvaili mehutuntemuksiaan nauraen.

Omituisen testin voit katsoa tästä:


Ei, kiveksillä ei voi maistaa

Moni muukin on väittänyt voivansa maistaa soijakastikkeen "alapäämetodin" avulla. Kyseessä on kuitenkin pelkkä illuusio.

Men's Health Australia -lehden haastatteleman lääkärin mukaan pelkkä makuaistireseptorien olemassaolo ei merkitse, että ne maistaisivat kuten suu. Siitä, että kiveksillä voisi maistaa, ei ole mitään tieteellisiä todisteita.

– Tämän takia et koskaan näe kokkien läpsäyttävän kiveksiään ruokaan kokkiohjelmassa, IFLScience vitsailee.

Kaiken lisäksi vuoden 2013 selvityksen mukaan makua aistivat solut sijaitsevat nimenomaan kiveksissä – eivät siis kivespussin pinnalla.

– Nämä dippailijat siis toimivat samoin kuin yrittäisivät maistaa soijakastikkeen sivelemällä sitä poskensa ulkopinnalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja