Kumpaan suuntaan hahmo keinuu? Nyt kiistellään tästä hittivideosta: "En voi olla näkemättä..."

Korttitemppu: Kadonnut patakymppi 3:17
Videolla jännittävä korttitemppu: mihin patakymppi katosi?

Keinuvideo jakaa mielipiteet. Kumpaan suuntaan hahmo sinun mielestäsi keinuu?

Nettikansaa jakavia kiistoja syntyy aina aika ajoin. Kuuluisasta "mekkogatesta" on jo vuosia, sen jälkeen on ihmetelty muun muassa Yanny vs. Laurel -kiistaa sekä ovi vai ranta -kuvaa. Nyt vuorossa on videopätkä, jolla hahmo keinuu – mutta kumpaan suuntaan?

Mashable-sivuston mukaan Twitter-käyttäjä Tupper jakoi keinu-illuusion alunperin jo helmikuussa, mutta kun se hiljattain hänen jakamanaan alkoi levitä TikTokissa jakoi hän sen uudelleen Twitterissä, jossa sitä on nyt katsottu yli 1,6 miljoonaa kertaa.

Kuten muidenkin viraaliksi levinneiden illuusioiden kanssa, videon nähtyäsi et kenties aluksi voi hahmottaa, miten joku voi nähdä sen eri tavoin... Kunnes itse näetkin sen uudella tavalla. Kysymys kuuluukin: kumpaan suuntaan hahmo keinuu? Onko hahmo kasvot taloon vai kameraan päin?

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hitto vie, aluksi en voinut nähdä mitään muuta kuin hänet katsomassa rakennukseen päin, ja nyt en voi olla näkemättä, että hän on kameraan päin, kiteytti eräs Twitter-käyttäjä illuusion ongelman.

– Hän katsoo rakennukseen päin, piste, julisti toinen.

– Näin hänet vain kasvot kameraan päin, ja sitten se vaihtuikin sattumalta, ja nyt näen hänet kasvot rakennukseen päin. Sekoan. Katso keinutelinettä, ja voit vaihtaa näkökantaa, jos ajattelet sitä, toteaa kolmas.

Mikä on oikea vastaus?

Vaikka kiistaa voisi jatkaa loputtomiin, Mashable-sivusto ja useat Twitter-kommentoijat huomauttavat, että yksi seikka paljastaa totuuden. Keinujan saavuttaessa huipun keinutelineen tanko on hänen edessään, mikä paljastaa keinujan katsovan itse asiassa kameraan päin. 

– Hänen pitää olla kasvot eteenpäin, muuten häntä ei voisi nähdä tangon takana, kun hän on ylhäällä, selittää muun muassa Trever Wagenhals.

– Olen vakuuttunut siitä, että kuka tahansa, joka luulee hänen olevan kasvot rakennukseen päin, ei ole koskaan fyysisesti ollut keinussa. Hänen jalkansa kääntyvät rakennukseen päin, kun hän on taaempana ja ojentuvat kameraan päin, kun hän on ylhäällä, selittää lisäksi yksi kiistaan kantaa ottaneista.

Havainnollistava kuva. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tai jos haluaa hämmentää kiistakumppaneitaan oikein kunnolla, voi toki lähteä Twitter-käyttäjä Tony Minchinin kelkkaan:

– Hän ei edes keinu. Rakennus liikkuu kauemmas hänestä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat