Mainos

VR tiedottaa liikennehäiriöistä myös kännykkään

VR on avannut uusia mobiilipalveluja, joiden avulla asiakkaat saavat tietoa junien kulusta ja asemien palveluista. Yhtiön mukaan uudistuksilla halutaan parantaa erityisesti matkustajien tiedonsaantia junaliikenteen häiriötilanteissa.

Mobiilipalvelu on suunniteltu kaikille nettiyhteydellä varustetuille uusille matkapuhelimille ja kannettaville päätteille ja se toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tiedot voi hakea osoitteessa mobile.vr.fi.

Mobiilipalvelusta löytyvät myös aiemmin tavalliselta Internet-sivustolta löytyneet liikennetiedotteet, junien kulkutiedot ja tiedot asemien palveluista.

Liikennetiedotteita julkaistaan aina, kun junaliikenteessä on merkittäviä häiriöitä, myöhästymisiä tai peruutuksia. Myös junien kulkutietoja voi hakea isompien asemien tai junan mukaan: kulkeeko juna aikataulun mukaisesti ja mikä on mahdollinen viivästyksen syy. Asematiedoista löytyy kunkin aseman palvelut, aukioloajat ja osoite. Mobiilipalvelusta voi hakea myös junien aikatauluja.

Niille matkapuhelimille, joissa ei ole nettiyhteyttä, on käytössä oma tekstiviestipalvelunsa. Aikatauluja ja ajantasaista tietoa kaukojunien kulusta voi hakea lähettämällä tekstiviestin numeroon 13121.

Myös internet-sivuille tuli lisää palveluja

Myös VR:n Internet-palvelut ovat laajentuneet. Www.vr.fi -etusivulta löytyvät samat juna- ja asemakohtaiset hakutoiminnot liikennetilanteesta ja liikennetiedotteet kuin selainpohjaisissa mobiilipalvelussa.

Hausta löytyvät tästä päivästä alkaen kaikki junat niin kaukoliikenteessä, Venäjällä kuin lähiliikenteessäkin. Aiemmin palvelu kattoi vain kaukoliikenteen ja Venäjän junat.

Uutena palveluna on myös mahdollista tilata RSS-syöte. Häiriötilanteista kertovat liikennetiedoteotsikot voi tallentaa kirjanmerkiksi, minkä jälkeen otsikoita voi seurata käymättä varsinaisesti VR:n Internet-sivulla. Syöte toimii vain uusissa selaimissa.

Tänä kesänä tehdään rataverkolla paljon ratatöitä, ja www.vr.fi -sivulta pääsee suoraan tarkistamaan töiden vaikutukset junaliikenteeseen.

VR:n verkkosivuilla www.vr.fi vierailee kuukausittain noin 800 000 kävijää ja sitä käyttää lähes 80 prosenttia VR:n asiakkaista. Eniten internetistä etsitään aikataulutietoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.