VR paransi kannattavuuttaan: Kaukoliikenteen matkamäärä kasvoi– kaikki ei ole kuitenkaan pelkkää plussaa

Valtion rautatieyhtiön VR Groupin kannattavuus parani heinä–syyskuussa kaukoliikenteen matkamäärien kasvun ansiosta, toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo yhtiön tiedotteessa.

VR Groupin vertailukelpoinen liiketulos kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä 27,8 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin tulos oli 25,3 miljoonaa. Liikevoittoprosentti oli 9,4, kun se oli vuotta aiemmin 7,5.

Yhtiön liikevaihto kuitenkin laski 12,3 prosenttia ja oli 295,3 miljoonaa euroa.

Suomen kaukoliikenteessä tehtiin VR:n mukaan heinä–syyskuussa neljä miljoonaa matkaa, missä oli kasvua 4,1 prosenttia vuoden takaisesta.

Teollisuuden haasteet näkyvät tavaraliikenteessä

Vaikka kaukoliikenteen matkamäärät kasvoivat, tavaraliikenteen heikot volyymit ja kaupunkiliikenteen sopimuskannan muutokset hidastivat VR:n tuloskehitystä, Markula kertoo.

Tavaraliikenteen volyymit laskivat heinä–syyskuussa 29 prosenttia vuoden takaisesta määrästä ja olivat 5,3 miljoonaa tonnia.

Markulan mukaan raskaan teollisuuden haastava nykytilanne painaa volyymeja, jotka ovat jo ennestään heikentyneet idänliikenteen päättymisen vuoksi.

Kaupunkiliikenteen kannattavuuden laskuun puolestaan vaikuttivat muun muassa päättynyt ostoliikennesopimus Ruotsissa ja ennen koronapandemiaa solmittujen ostoliikennesopimusten heikko kannattavuus nykyisissä olosuhteissa, Markula kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat