Kaukojunissa tehdyt matkamäärät kasvoivat yli 12 prosenttia huhti–kesäkuussa, VR:n tulos parani

MTV Uutiset tutustui viiteen VR:n kauppaamaan matkustaja-asemaan 10:28
Katso myös: Muun muassa Keravan juna-asema myynnissä lähivuosina – MTV Uutiset tutustui viiteen VR:n kauppaamaan matkustaja-asemaan

VR:n kaukojunissa tehdyt matkamäärät ovat kasvaneet yli 12 prosenttia huhti-kesäkuussa, kertoo yhtiö tulostiedotteessaan. Myös yhtiön tulos parani.

Valtion rautatieyhtiön VR Groupin vertailukelpoinen tulos ja liikevaihto kasvoivat vuoden toisella neljänneksellä, yhtiö tiedottaa.

VR:n vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi huhti–kesäkuussa yli 250 miljoonaan euroon, ja yhtiön vertailukelpoinen tulos oli 15,7 miljoonaa euroa. 

Tulos oli vastaavana aikana viime vuonna 5,4 miljoonaa euroa.

 Kaukoliikenteen matkamäärät kasvoivat toisella neljänneksellä 12,4 prosenttia vuodentakaisesta 3,8 miljoonaan matkaan.

Yhtiö arvioi, että kaukoliikenteen matkamäärät olivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla korkeammalla kuin ennen koronapandemiaa.

– Kokonaiskannattavuutemme parani kaukoliikenteen kasvun ansiosta, mutta toimintaympäristön negatiiviset vaikutukset painoivat sekä kaupunkiliikenteen että logistiikan tulosta, yhtiön toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo tiedotteessa.

Suomen teollisuuden alho näkyi tavaravolyymeissä

VR Groupin liikevaihtoa kasvatti myös se, että yhtiö hankki ruotsalaisen bussi- ja raideoperaattori Arriva Sverigen viime vuonna. Kun yritysoston ottaa mukaan, VR Groupin liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta 30 prosenttia.

Sen sijaan teollisuuden heikko suhdanne näkyi yhtiön tavaraliikenteessä, jossa volyymit laskivat huhti–kesäkuussa noin 16 prosenttia.

– Tavaraliikenteemme on merkittävästi riippuvainen teollisuuden sykleistä, ja viime aikojen heikot suhdanteet heikentävät edelleen kuljetusvolyymeja, Markula kommentoi.

Kaikkiaan yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liiketulos paranee tänä vuonna vuodentakaisesta.
 

Lue myös:

    Uusimmat