Finnairin liikevoitto heikkeni myös vuoden toisella neljänneksellä – asema Aasian- ja Euroopan-liikenteessä vahvistui

Finnairin tulos heikkeni selvästi 1:53
Finnairin liikevoitto heikkeni myös alkuvuonna edellisvuoteen verrattuna.

Lentoyhtiö Finnairin liikevoitto heikkeni 47,2 miljoonaan euroon vuoden toisella neljänneksellä.

Viime vuonna huhti–kesäkuun vertailukelpoinen liiketulos oli 59,1 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia ja oli 793 miljoonaa euroa.


Finnairin markkinaosuus sekä Aasian- että Euroopan-liikenteessä vahvistui. Finnairin Euroopassa olevien kohteiden ja Helsingin välinen reittilentomarkkina tarjotuilla tuolikilometreillä mitattuna kasvoi 4,4 prosenttia.

– Kokonaisuutena matkustajaliikenteemme kehittyi hyvin, ja Euroopan-liikenne kasvoi odotustemme mukaisesti hyvin. Sen sijaan rahti ja matkapalvelut kärsivät vaikeammasta markkinaympäristöstä, toimitusjohtaja Topi Manner toteaa tiedotteessa.

Polttoainekustannukset kasvoivat neljänneksen

Yhtiön mukaan toisen neljänneksen tulokseen vaikutti muun muassa talouskehityksen vähittäinen hidastuminen Finnairin päämarkkinoilla. Polttoainekustannukset kasvoivat neljänneksen viime vuoteen verrattuna.

Mannerin mukaan yhtiö tavoittelee kasvua myös jatkossa. Aasian-liikenteessä tämä tarkoittaa uusien yhteyksien avaamista vuoden toisella puoliskolla. Euroopassa kasvu näkyy Finnairin mukaan "reittikohtaisena optimointina".

Myös alkuvuoden tulos oli Finnairille tappiollinen, yhteensä 16 miljoonaa euroa. Uusien lentokonehankintojen ja polttoainekustannusten nousu vaikuttivat alkuvuoden tulokseen.  

Juttua korjattu 17.7.2019 kello 10.32: Finnairin liikevaihto oli 793 miljoonaa euroa, ei 739 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat